Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Circana

Tessa appelen één van de topinnovaties van 2023

Ondanks alle focus op gezondheid van overheid, retailers en fabrikanten, zijn de categorieën waarin afgelopen jaar het meest geïnnoveerd is: zuivel, ijs, bier, chips en frisdrank. Uitzondering is Tessa, de appel die exclusief bij Jumbo werd geïntroduceerd, zo blijkt uit de jaarlijkse Introductie top 20 van onderzoeksbureau Circana. Tessa appelen staan op plek 15 met 45.451 euro gemiddelde omzet per actieve week. Ter vergelijking, nummer 1 in de lijst is Magnum Double Starchaser met 106.141 euro omzet per actieve week.

Gekeken naar de achterliggende consumententrends waar de grootste innovaties op inspelen, valt naast genieten ook de eiwit-trend op. Maar liefst 6 van de 20 top-introducties zijn eiwitrijke producten, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Proteïne-lijn van het merk Zuivelhoeve.

Wat verder opviel dit jaar is dat de nieuwe producten ook weer flink ondersteund zijn op de winkelvloer: bijna de helft (47%) van de omzet van deze nieuwe producten werd behaald door ondersteuning middels winkel- of folderpromoties.

Het onderzoek naar de grootste innovaties wordt al sinds 2000 uitgevoerd. Dit jaar heeft Circana daarom ook eens terug gekeken naar het langetermijnsucces van deze jaarlijkse top-innovaties. Wat bleek? Langetermijnsucces is zeker niet gegarandeerd voor producten in deze lijst, maar van de 20 concepten die in 2000 in deze lijst verschenen staan er anno 2024 nog steeds 11 in het schap, al dan niet in een licht aangepaste vorm. Van de top 20 innovaties uit 2001 en 2002 zijn momenteel nog respectievelijk 10 en 8 producten in het schap te vinden.

Bron: Circana

Publicatiedatum: