Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panamakanaal in april weer terug naar normaal

Als reactie op de verbetering van de droogtecondities in Panama, heeft de Panama Canal Authority aangekondigd dat het aantal dagelijkse scheepvaartslots wordt verhoogd van 32 naar 36. Deze beslissing komt als een opluchting voor de scheepvaartindustrie, die te maken had met vertragingen door de verminderde waterstanden in het Gatunmeer, een cruciaal onderdeel voor de werking van het kanaal. De aanpassing zal vanaf volgende maand van kracht worden, met als doel de achterstand van schepen die wachten om door de waterweg te varen, te verminderen.

Het beheer van het kanaal had eerder waterbesparende maatregelen geïmplementeerd, waaronder de opschorting van de energieopwekking bij de aan het kanaal grenzende waterkrachtcentrales en het invoeren van diepgangbeperkingen om water te besparen. Deze maatregelen waren noodzakelijk om de continue werking van het kanaal te garanderen te midden van de droogteproblemen in de regio.

Met de recente positieve veranderingen in de weerspatronen die leiden tot verbeterde waterstanden, heeft de kanaalautoriteit besloten terug te keren naar zijn standaard operationele capaciteit. Deze ontwikkeling wordt verwacht de vlotheid van de mondiale maritieme handel te verbeteren, met een aanzienlijke impact op de scheepvaartschema's en logistieke planning voor bedrijven die afhankelijk zijn van deze cruciale zeeroute.

Bron: maritime-executive.com
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: