Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ARC veredelingsprogramma bevordert Zuid-Afrikaanse aardappelteelt

De Landbouwkundig Onderzoeksraad (ARC) in Zuid-Afrika neemt het voortouw in een innovatieve benadering van de aardappelteelt, specifiek gericht op het ondersteunen van kleinschalige telers. Het nieuwe veredelingsprogramma van de ARC, onder leiding van Dr. Lerato Matsaunyane, boekt aanzienlijke vooruitgang in de sector door uitgebreide ondersteuning te bieden. Dit initiatief richt zich niet alleen op de teelt van aardappelen, maar ook op de toekomst van kleinschalige telers, door een mix aan te bieden van theoretische kennis en praktische vaardigheden.

Dr. Matsaunyane, die het onderzoeksteam leidt dat zich toelegt op ondersteuning, commercialisering en ondernemingsontwikkeling, gaat dieper in op de diversiteit van de deelnemers aan het programma. "De groep telers die we momenteel in het programma hebben, varieert van telers die zich richten op voedselzekerheid, telers die aardappelen poten in schooltuinen, bij klinieken en openbare gebieden. Er zijn ook telers die grotere arealen bewerken." Dit initiatief is cruciaal om de uitdagingen binnen de aardappelsector het hoofd te bieden, met als doel het rendement op investeringen voor telers te maximaliseren en het belang van informatie-uitwisseling voor het succes van kleinschalige telers te benadrukken.

Bron: foodformzansi.co.za

Publicatiedatum: