Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AH snoepgroente radijsmix verkozen tot beste product van het jaar

"Mix van verschillende kleuren radijs past in de toenemende vraag naar snackgroenten"

Bij de Nederlandse Consumentenverkiezing van 2023-2024 is de AH Snoepgroente radijsmix, waarvoor Hazera de radijszaden produceert en veredelt, verkozen tot Beste Product van het Jaar in de categorie aardappelen, groente en fruit. Dirk-Jan Polak, Crop Specialist radijs, veldsla en babywortel, ziet de prijs als een compliment voor de hele keten die achter dit product zit. "Je helpt mensen gezondere keuzes te maken."

Volgens Dirk-Jan is de genetica bepalend. "Die zorgt ervoor dat we continu hoogwaardige zaden kunnen leveren, waarmee de teler een uitstekend eindproduct kan produceren. Onze radijs is mooi rond, heeft een goede kwaliteit van binnen en groeit ook tijdens verschillende seizoenen en weersomstandigheden zeer constant." Als marktleider in radijszaad staat de zaadkwaliteit bij Hazera hoog in het vaandel. "De eer hiervoor komt de veredelaars toe", zegt Dirk-Jan. "Door continu door te ontwikkelen, hebben we onderscheidende radijsvarianten in de markt kunnen zetten."

Combinatie
Dat onderscheidend vermogen zit, naast de genetica en zaadkwaliteit, ook in het vermogen om verschillende kleuren radijs te produceren. "Purpella F1 en Whitella F1, respectievelijk paarse en witte radijs, zijn de enige twee gekleurde radijsvarianten die op serieuze schaal geteeld worden. En die komen bij Hazera vandaan." In combinatie met de welbekende rode radijs vormen deze gekleurde varianten de AH Snoepmix. Een idee van teler Ortolanda, zegt Dirk-Jan. "De mix van verschillende kleuren radijs, die in een top seal-verpakking worden verkocht, past in de toenemende vraag naar snackgroenten", licht Ad Coolbergen, algemeen directeur van Ortolanda, toe.

Growing together
"We houden altijd de consument voor ogen, bij wie ons product uiteindelijk op het bord terechtkomt. Juist daarom is de samenwerking in de gehele keten daartussen zo belangrijk." Daarmee doelt Dirk-Jan op het samenspel tussen Hazera, Ortolanda, Bakker Barendrecht (onderdeel van Greenyard) en Albert Heijn, waar de prijswinnende radijsmix uit voortgekomen is. "Het veredelen, ontwikkelen, telen en in de markt zetten van dit soort producten vraagt vakmanschap." Ad beaamt dit. "De succesvolle introductie van een nieuw product in de markt vraagt om goede ketensamenwerking, waarbij alle neuzen dezelfde kant opstaan. We kunnen daarmee samen de markt in zijn behoeftes voorzien en inspelen op consumententrends."

Dat is met deze radijsmix gelukt, zegt Dirk-Jan. "De trend van 2024 is gezond snacken, waarbij mensen voor groente en fruit kiezen in plaats van snoep of chips. Daar speelt deze radijsmix perfect op in, door consumenten in twee belangrijke behoeftes te voorzien: gezond én gemakkelijk snacken." Ad verwacht dat de mix een hele nieuwe, met name jongere, doelgroep zal aanspreken. "De radijs ziet er leuk uit, is gezond en zit hapklaar in het bakje. Met dit product maakt Albert Heijn gezond snacken toegankelijk."

Door op de ingeslagen weg
Dirk-Jan ziet toekomst in de productie en de ketensamenwerking. "Radijs is een mooie groente die mensen helpt gezondere keuzes te maken. Dat de AH Snoepgroente radijsmix is verkozen tot beste product, is een erkenning dat we met onze veredelaars en partners op de juiste weg zitten en een aanmoediging om de continue ontwikkeling van dit soort producten voort te zetten."

Voor meer informatie:
Hazera
Postbus 28
4920 AA Made
Tel: +31 0162690900
info@hazera.com
www.hazera.com

Publicatiedatum: