Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rolf Weber (Global Producers):

"Komende weken stabiele prijzen Galia, Cantaloupe en mini-watermeloenen verwacht"

Tholen - Het Costa Ricaanse Pafru. S.A. is begin januari gestart met het laden van de eerste Galia-, Cantaloupe-, watermeloenen, mini-watermeloenen en gele honingmeloenenen. "Door het regenseizoen in Brazilië waren snel afnemende volumes en kwaliteit van de Braziliaanse meloenen te verwachten", verklaart Rolf Weber de vroege start.

Het meloenenteeltgebied van Pafru S.A. is met 10% uitgebreid naar 1.250 hectare, goed voor circa 1.500 containers meloenenexport. De helft van deze uitbreiding ligt in de twee weken vroeger gestarte oogsten en de andere helft in de uitbreiding van de teelt van de mini-watermeloen Lynx, Mielhart en de Supermini's 1969.

"In januari en februari waren alle meloenensoorten uit Costa Rica van topkwaliteit en ze werden verkocht tegen zeer hoge verkoopprijzen. Naar verwachting zullen de prijzen van Galia, Cantaloupe en mini-watermeloenen de komende weken stabiliseren, omdat de binnenkomende aantallen beheersbaar zijn en Pasen erg vroeg valt in verkoopweek 13", vervolgt Rolf.

"Voor de watermeloenen en gele meloenen zullen er zeker prijscorrecties plaatsvinden, omdat deze volumes toe gaan nemen en de schepen uit Centraal- en Zuid-Amerika een week vertraging hebben opgelopen en nu tegelijk op de markt komen. Vanaf half maart tot april wordt het prijsniveau van de watermeloenen vooral bepaald door de weerssituatie met of zonder hoge temperaturen en in mindere mate door de importvolumes."

"Mijn persoonlijke conclusie is dat er in werkelijkheid geen sprake is van een jaarrond Braziliaanse meloenenproductie en import in termen van volumes en kwaliteit, omdat dit vanwege de weersomstandigheden simpelweg niet mogelijk is. De Vergeten Vallei van de Verborgen Dinosauriërs met 52 weken zon, bestaat ook in Brazilië niet!"

Voor meer informatie:
Rolf Weber
Global Producers
Venrayseweg 136 B
5928 RH Venlo
+31 77 465 81 00
Rolf@global-producers.nl
www.global-producers.nl