Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers vernielen Marokkaanse vrachtwagens

Op 27 februari zijn in Catalonië, Spanje, vijf vrachtwagens uit Marokko geladen met fruit en groenten het doelwit geworden van vandalisme. Dit incident benadrukt de voortdurende spanningen tussen Spaanse telers en de export van land- en tuinbouwproducten uit Marokko. Spaanse telers beweren dat Marokkaanse producten de strenge fytosanitaire controles, vereist door de Europese Unie, omzeilen, wat resulteert in oneerlijke concurrentie.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, heeft de beweringen van de hand gewezen en benadrukte de protectionistische motieven achter deze acties. Tijdens een briefing met Frankrijks Stéphane Séjourné wees Bourita op het aanzienlijke handelsoverschot van de Europese Unie met Marokko, dat ook grote landbouwexporten naar de Noord-Afrikaanse natie omvat. Hij pleitte voor de principes van vrijhandel en benadrukte dat de EU een overschot van 10 miljard euro heeft met Marokko. Bourita bekritiseerde tevens de weergave van de EU als nalatig in importcontroles. Hij drong aan op een eerlijke en feitelijke discussie over handelsrelaties en verwierp het reduceren van complexe handelskwesties tot politieke retoriek.

Bron: en.yabiladi.com

Publicatiedatum: