Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerst zout, maar nu adviseert een Amerikaanse professor grapefruit bij je thee

Professor Michelle Francl, een controversiële Amerikaanse scheikundeprofessor van Bryn Mawr College, Pennsylvania, die eerder het advies gaf om zout aan thee toe te voegen om de smaak te verbeteren, beveelt nu aan om grapefruit toe te voegen om het cafeïne-effect te verlengen. Daarentegen kan het consumeren van groenten zoals kool, broccoli en spruiten helpen om cafeïne sneller af te breken.

Francls advies komt te midden van haar onderzoek naar de scheikunde van thee, met als doel de bereiding en effecten ervan te optimaliseren. Deze aanbeveling volgt op haar eerdere richtlijnen die een humoristische diplomatieke uitwisseling tussen de Amerikaanse ambassade in Londen en het Britse kabinet teweegbrachten, waarbij de culturele verschillen in de bereiding en consumptie van thee werden benadrukt.

Bron

Publicatiedatum: