Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter van der Beek, Bruin Export:

"Nog steeds een ongekend goede uienmarkt"

"Vaak zie je dat na de Fruit Logistica de markt wat levendiger wordt. Dit blijft tot nu toe een beetje uit", stelt Wouter van der Beek van Bruin Export op het platform FarmTrade.

Hij geeft aan dat dit deels komt door tegenvallende exportcijfers en tegenvallende CBS-cijfers. "Je ziet het terug in prijzen die gemaakt worden voor handel naar Polen. Die prijzen staan enorm onder druk. We hebben een moeizaam groeiseizoen gehad met extreme droogte en extreem veel nattigheid. Dit heeft ook effect op de bewaring. De kwaliteit van de gemiddelde partij gaat snel achteruit. Kijk goed naar je uien in de bewaring en houd de kalender in de gaten! De bewaartermijn is nu een stuk korter."

"De verwachtingswaarden van telers ligt hoog. 45 tot 50 cent is wat eigenlijk iedereen vraagt terwijl we onze handen vol hebben om het tussen 43 en 45 cent te maken.
De verdeling 'vraag en aanbod' ligt momenteel mijlenver uit elkaar. De markt is dit jaar heel anders dan vorig jaar, daar moeten we reƫel in zijn. De goede kwaliteit zal rond de 42 cent uitkomen en de onderkant qua kwaliteit is met 35 cent wel betaald.

Nog steeds een ongekend goede uienmarkt
We hebben al zolang een 40 cent markt, dat is gewoon hartstikke goed! Ondanks tegenvallende exportprijzen en dat er nog best veel in de bewaarschuur zit, blijft de prijs er goed op. De prijs per ton is nog steeds hoog! We zitten nog steeds in toptijden in de uienwereld', aldus Wouter.

Voor meer informatie:
Bruin Export

Wouter van der Beek
De Kil 46
8255 RR Swifterbant
+31 (0)6 542 022 42
info@bruinexport.com
www.bruinexport.com

FarmTrade
+31 (0)6 29 36 45 69
info@farmtrade.nl
www.farmtrade.nl

Publicatiedatum: