Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fins onderzoek vergelijkt verpakkingen van cherrytomaten:

Consumenten beschouwen karton als verantwoordelijkere keuze

In een opmerkelijke studie naar de duurzaamheid van verpakkingen hebben Metsa Board en Narpes Grönsaker, een Finse groente-coöperatie, onderzoek verricht naar de verpakkingen van cherrytomaten, vervaardigd van karton in vergelijking met die gemaakt van gerecycled PET-plastic. Deze onderzoek heeft verschillende aspecten geëvalueerd, waaronder consumentenpercepties, voedselverspilling en klimaatimpact, waarbij het veranderende landschap van voedselverpakkingsvoorkeuren wordt belicht, beïnvloed door milieu- en veiligheidsoverwegingen.

De bevindingen benadrukten een sterke consumentenvoorkeur voor kartonnen verpakkingen, met 67% die de kartonnen doos met een transparant venster voor productzichtbaarheid prefereerde. De studie, uitgevoerd door het Natural Resources Institute of Finland (Luke), onthulde geen significant verschil in de houdbaarheid van cherrytomaten verpakt in karton vergeleken met rPET, waarbij karton soms beter presteerde dan zijn plastic tegenhanger. Bovendien onthulde de beoordeling van de klimaatimpact dat de CO2-voetafdruk van de rPET-verpakking zes keer zo groot was als die van de kartonnen optie.

De verschuiving naar kartonnen verpakkingen in de voedselindustrie wordt gedreven door hun hernieuwbare oorsprong, hoge recyclebaarheid en het vermogen om vergelijkbare conserveringseigenschappen als plastic te bieden, zonder afbreuk te doen aan veiligheidsnormen. Ondanks de complexiteit van wereldwijde voedselverpakkingsregelgeving, blijven innovaties in kartontechnologie de barrière-eigenschappen en esthetische aantrekkingskracht verbeteren. Hierdoor wordt karton een haalbare en favoriete keuze voor zowel merken als consumenten die streven naar duurzaamheid zonder concessies te doen aan functionaliteit.

Bron: packagingdigest.com

Publicatiedatum: