Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Astrid Rog en Geoffrey Harreman, BIO-Center Zann:

"Ons biologische AGF-assortiment vindt zijn weg door heel Europa"

Tholen - Het biologische AGF-assortiment van BIO-Center Zann vindt zijn weg door heel Europa. "Voorheen waren we met name gericht op export, maar de laatste jaren weten ook de Nederlandse klanten ons steeds beter te vinden. Zo hebben we redelijk wat klandizie onder Nederlandse boerderijwinkels en bio-winkels met groentekisten en abonnementen. Zij voeren het grootste deel van het jaar eigen product, maar als de producten niet meer uit Nederland komen, weten ze ons te vinden voor het importproduct om hun klanten te blijven voorzien", vertelt directeur Astrid Rog.


Het team van Zann

Met het assortiment houdt de bio-specialist zich aan het credo 'zo lokaal als mogelijk, zo ver als nodig'. "We willen onze klanten met alle producten jaarrond bedienen. Zolang we Nederlands product aan kunnen bieden, zullen we dat altijd doen. Is het seizoen voorbij, dan kijken we welke importproducten we daaromheen kunnen bouwen, eerst vanuit Europa en vervolgens overzee", licht inkoper Geoffrey Harreman toe."Maar we doen altijd zaken direct bij de bron. Onze telers kennen we dan ook allemaal persoonlijk en bezoeken we ook jaarlijks. We zijn niet zomaar een handelaar."

Over twee weken eerste Argentijnse Williams-peren
Zo bezocht hij eerder dit jaar met zijn collega Robbin de Zuid-Amerikaanse telers. Vanuit Argentinië en Chili importeert BIO-Center Zann vooral pompoenen, appelen en peren. Vanuit Peru betrekt het biologische gember, avocado's en in mindere mate citrus. Inmiddels staat het overzeese bio-hardfruitseizoen voor de deur. "Ook daarmee starten we pas als onze Nederlandse bio-Conference-peren op zijn. Met twee weken starten we de import van de eerste Argentijnse Williams-peren op. We kunnen daar een krachtig programma mee voeren dit jaar. In Argentinië viel de perenoogst ook hoger uit dan de appeloogst."

"Vanuit Zuid-Afrika hebben we dit jaar een sterk programma met biologische rode, zwarte en witte pitloze druiven. Daar zijn we de laatste drie jaar flink in gegroeid. Ook het avocadoseizoen vanuit Peru staat weer voor de deur. We starten hier altijd wat later mee, als het Spaanse seizoen voorbij is, maar met een week of drie, vier zal dit seizoen wel aanvangen, gevolgd door Kenia. De bio-avocado's zijn het hele seizoen al best wel duur. Dat geldt ook voor de mango's die we in week 13 weer binnenkrijgen uit Peru, ook die marktvooruitzichten lijken goed."

Zoveel mogelijk in eigen beheer
In 2019 nam BIO-Center Zann haar intrek in een nieuw pand in Berkel en Rodenrijs. "Met een betrekkelijk klein team van 25 mensen, doen we zoveel mogelijk in eigen huis. Doordat we alles in eigen beheer doen, kunnen we flexibel werken. We doen op jaarbasis heel wat handel en werken uit alle macht om de verse, biologische producten zo snel mogelijk bij de klant te krijgen. Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen we snel schakelen. Ontstaat er bijvoorbeeld een tekort aan pompoenen op de markt, dan kunnen we daar snel op inspelen", zegt Astrid.

"Wij hebben een grote diversiteit aan afnemers van klein tot groot in een mooie mix van daghandel en programma's. We zitten bovenop de kwaliteit en als het product binnenkomt, zorgen we dat het waar mogelijk dezelfde dag nog naar de klant gaat. Aan de reacties van de klanten merken we dat dit erg gewaardeerd wordt", aldus Astrid.

Demeter-komkommers
Inmiddels is ook het biologische Hollandse kasgroentenseizoen weer afgetrapt met de aanvoer van de eerste Demeter-komkommers. "Het aanbod Hollandse bio-kasgroenten neemt af en er stoppen meer bio-telers dan dat erbij komen. Wij hebben een sterk programma met onze eigen telers van wie we de complete biologische kasgroentenoogst verkopen. Daarmee hebben we van februari tot eind oktober een mooi programma biologische komkommers, paprika's, aubergines en ook diverse tros/los en cherrytomaten. Met deze telers staan we echt schouder aan schouder. Wij doen alles voor hen, zij doen alles voor ons. Met geïnteresseerde bio-telers gaan we graag in gesprek. Daarbij is ons visitekaartje dat we snel betalen, maar dat is nooit anders geweest."

Met respectievelijk de Bio-beurs, de Fruit Logistica en de BioFach stond BIO-Center Zann dit jaar al op drie beurzen. "We blijven trouwe beursgangers. Elke beurs heeft weer zijn eigen doelgroep en het is leuk om al die producenten en klanten te treffen en te horen wat er speelt in de markt", besluit Geoffrey.

Voor meer informatie:
Astrid Rog
BIO-Center ZANN
Edisonstraat 1
2652 XS
Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 477 56 88
Whatsapp: 06 22205538
info@biocenterzann.com
www.biocenterzann.com