Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tasmaanse uien vullen Europese tekort aan

Het weer in Tasmanië is over het algemeen gunstig gebleven, met slechts wat regen aan het begin van januari. Volgens Jim Ertler van Premium Fresh Tasmania zal de regen de kwaliteit niet beïnvloeden, maar ze hadden het ook prima zonder kunnen stellen. "De hoeveelheden zullen in sommige gebieden hoger zijn en in andere iets lager, dus gemiddeld gezien zouden onze hoeveelheden op peil moeten blijven."

De problemen in de Rode Zee blijven wereldwijde verzendingen beïnvloeden, en Jim merkte op dat dit ook een uitdaging vormt voor de export van Tasmaanse uien naar Europa. "Hoewel we andere opties hebben, zijn deze kostbaar en brengen ze ook risico's met zich mee, wat resulteert in een verlenging van de reistijd van de uien met twee weken. Dit zal echter geen invloed hebben op de kwaliteit bij aankomst, gezien Tasmaanse uien tot de best bewaarde ter wereld behoren. We werken nauw samen met onze klanten in Europa om ervoor te zorgen dat niemand benadeeld wordt. Het is een zeer betrokken proces vanaf het planten tot aan de markt, en zelden is er een jaar waarin een stap in dit proces niet wordt verstoord."

De vraag in Europa is goed aangezien ze hun eigen problemen hebben gehad en goede kwaliteit uien uit het zuidelijk halfrond nodig hebben.

"De Australische binnenlandse markt verloopt iets trager dan vorig seizoen, en de prijzen zijn niet zo hoog. Ik vermoed dat dit te wijten is aan het feit dat telers aan het begin van het vorige seizoen hun aanbod hebben ingehouden en vervolgens gedwongen waren om de volumes te verhogen om hun voorraden in de lente van vorig jaar te verminderen. Dit heeft de prijzen doen dalen en het herstel ervan is nog niet in gang gezet."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au
www.premiumfresh.com.au

Publicatiedatum: