Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt in stad veroorzaakt zes keer zoveel CO2-uitstoot dan traditionele tuinbouw

De CO2-voetafruk van moestuintjes in de stad is gemiddeld zes keer groter dan die van conventionele producten, meldt Vilt. Dat blijkt uit onderzoek in 73 stedelijke locaties in vijf verschillende landen. Het zelf telen van gewassen die normaal gezien in kassen of per luchtvracht vervoerd worden, is wel CO2 voordeliger.

Eén portie in de stad geproduceerd voedsel veroorzaakt gemiddeld 420 gram CO2-uitstoot. Dat is zes keer zoveel als de 70 gram CO2 van de conventionele landbouw. Tomaten, geteeld in open lucht, hebben een lagere CO2-uitstoot dan tomaten uit kassen. Ook gewassen die per vliegtuig overgevlogen worden, kunnen net zo goed zelf geteeld worden. Met strategische keuzes in gewassen, terrein en circulariteit (afval gebruiken als input) kunnen stadstuinders een verschil maken. Stadstuinbouw heeft ook voordelen op het gebied van sociale verbinding, samenhorigheid en mentale gezondheid.

Lees hier het hele verhaal bij Vilt.

Publicatiedatum: