Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan en Korea zetten in op aeroponics-technologie voor pootaardappelen

PR&P (Pakistan Rural & Potohar Farms Private Limited), PARC (Pakistan Agricultural Research Council), Pakistan en de Republiek Korea werken gezamenlijk aan Technische Samenwerkingsprojecten, met als voornaamste focus de teelt van pootaardappelen door middel van aeroponics-technologie. Deze samenwerking tussen KOPIA (Korea Program on International Agriculture) en PARC staat op het punt om een revolutie teweeg te brengen in de landbouw met het Aeroponic Potato Seed Production System.

De initiatief belooft talloze banen te creëren en een nieuw tijdperk van landbouwinnovatie te stimuleren. Een ceremonie ter ere van de oogst van de pootaardappelen vond plaats in het Nationaal Landbouwonderzoekscentrum en werd bijgewoond door diverse hoogwaardgheidsbekleders.

Dr. Malik, de federale minister voor voedselveiligheid en onderzoek, benadrukte de significante groei in de aardappelteelt in Pakistan in de afgelopen twee decennia. Hij benadrukte dat de ingebruikname van Aeroponic-technologie de aardappelteelt zal verhogen en virusvrij pootgoed zal garanderen, waardoor de landbouwsector aanzienlijk verbetert.

Momenteel wordt slechts 2% van de pootaardappelbehoefte van Pakistan lokaal vervuld, terwijl de resterende 98% wordt geïmporteerd. Met de introductie van deze nieuwe technologie wordt verwacht dat Pakistan zelfvoorzienend wordt in de teelt van pootaardappelen.

Park Ki Jun, de ambassadeur van de Republiek Korea, onderstreepte de samenwerking tussen Pakistan en Korea en benadrukte de snelle voortgang van het gezamenlijke project voor de teelt van pootaardappelen. Hij bevestigde ook opnieuw zijn toewijding om de bilaterale samenwerking te versterken door opleidingsmogelijkheden in de landbouw uit te breiden naar Pakistaanse professionals.

Bron: mettisglobal.news

Publicatiedatum: