Tholen - Met meer dan 135 standhouders waarvan ook veel nieuwe bedrijven actief in de sector en bijna 3200 bezoekers mag de tiende editie van de tweejaarlijkse Fruitteelt Vakbeurs, die woensdag en donderdag plaatsvond in de Expo Houten, een succes worden genoemd.

De sfeer in de sector is goed, en er werden weer volop noviteiten getoond op het gebied van onder andere huisvesting, GPS-besturing, hagelnetten, innovatieve fruitteeltbenodigdheden zoals transparant bindbuis waarin ongedierte zich niet meer onzichtbaar kan nestelen. Vol-elektrische intern transportmaterialen, tractoren op rupsbanden en ruwterrein heftrucks voor slecht begaanbare natte boomgaarden trokken volop de aandacht in deze dagen waar de fruitteler centraal staat.

Het feit dat organisator NFO het predicaat ‘Koninklijk’ mocht ontvangen vormde voor hen zeker de spreekwoordelijke kers op de taart, aldus de NFO. Zij bestaan namelijk dit jaar 125 jaar, dat werd groots geuit op de beurs en daarbij vierde Siep Koning ook nog eens zijn 25-jarig jubileum als directeur.

Aanwezigen, standhouders en de organisatie spreken samen van een zeer geslaagde editie met volop geïnteresseerd publiek.

Klik hier voor de fotoreportage