Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdify haalt €2,4 miljoen op voor maaltijdplannen in de zorg

Tech-onderneming Verdify haalt €2,4 miljoen op voor haar software-innovatie voor effectief gebruik van voeding in de gezondheidszorg en betere voedingskeuzes in de strijd tegen klimaatverandering, zo meldt het bedrijf. De investering wordt ingebracht door bestaande aandeelhouders en nieuwe investeerders Goeie Grutten Impact Fonds, Oost NL, Koppert Cress en De Smaakmaker. De kapitaalinjectie volgt op eerdere investeringen in het bedrijf in 2020 en 2021.

Verdify ontwikkelt software die de samenstelling van maaltijden optimaliseert op basis van informatie over persoonlijke gezondheid en duurzaamheid. "Ongezonde voeding is één van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten, diverse vormen van kanker, diabetes en andere chronische aandoeningen. Bovendien draagt de voedingssector zo’n 30% bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Daarom zet Verdify zich in voor een prominente rol van voeding in de gezondheidszorg en het faciliteren van duurzame voedingskeuzes in retail."

Maaltijdplannen op maat in de zorg
Verdify’s NooryMed-applicatie wordt momenteel getest als aanvulling op de behandeling van borstkanker, in samenwerking met farmaceutisch bedrijf Roche. Wat NooryMed onderscheidt, is de volledige ondersteuning van zowel zorgverleners als patiënten, waarbij een breed scala aan medische gegevens kan worden meegewogen voor het creëren van maaltijdplannen op maat. "Bij mensen met kanker kan een goede voedingsstatus voorkomen dat bijwerkingen heftiger worden ervaren, dat extra opnamedagen nodig zijn en dat behandelingen vroegtijdig moeten worden gestaakt", aldus diëtist Fleur Pasman, tevens COO van Verdify. "Echter raakt een groot deel van de patiënten ondervoed door onder meer smaakverandering, slikproblemen en misselijkheid als gevolg van chemotherapie."

NooryMed past recepten automatisch aan op dergelijke eetuitdagingen, terwijl het dieetplan in lijn blijft met de aanbevelingen van de behandelend arts of diëtist.

‘Swap-technologie’ voor bewuste eetkeuzes
Verdify's retail-technologie draait daarnaast al op 40 receptenwebsites, waar het mensen aanmoedigt om voedingsmiddelen met een gunstig profiel te kiezen. Verdify heeft zich laten inspireren door het gegeven dat het eten van minder vlees bijna 50% aan broeikasgasemissies kan besparen en dat mensen met simpele productwisselelingen stapsgewijs gezonder en duurzamer kunnen eten. De onderneming stimuleert daarom bijvoorbeeld plantaardige alternatieven en zal binnenkort ‘swap’ knoppen introduceren op de receptenwebsites. Met één klik kunnen recepten dan worden omgezet naar een vegetarische versie of een alternatief met een lagere CO2-uitstoot. Verdify voert momenteel gesprekken met supermarkten en voedingsmiddelenbedrijven om de swap-technologie ook op hun websites toe te passen, waarmee het bereik fors wordt uitgebreid.

Investering voor brede impact
De investering stelt Verdify in staat belangrijke doelen te halen. Zo wordt het zorgplatform voorbereid op internationaal gebruik bij de behandeling van borstkanker en obesitas. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar nog eens 100 receptenwebsites aan te sluiten, waarmee tientallen miljoenen mensen in verschillende Europese landen kunnen worden aangespoord tot betere eetkeuzes.

Gijs Engelen, Investment Manager van Goeie Grutten: "Gezonde voeding is een focusgebied voor ons impact investeringsfonds. De oplossing van Verdify helpt niet alleen consumenten een bewuste keuze te maken voor gezondere en duurzamere voeding, maar ondersteunt daarnaast ook patiënten tijdens hun behandeling en herstel. De impact van Verdify op gezondheid en klimaat is enorm en we zijn dan ook blij verdere groei mede mogelijk te kunnen maken."

Arnaud Zwaal, Investment Manager Food bij Oost NL: "Verdify biedt met hun softwareplatform een oplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Met gepersonaliseerde voeding helpen we mensen bij het versterken van hun gezondheid. Tegelijkertijd is het een uitdaging om de duurzaamheid van voedselproductie en consumptie te vergroten, zodat we de negatieve impact op het milieu kunnen verminderen. Verdify draagt hieraan bij door duurzame keuzes gemakkelijker te maken."

Voor meer informatie:
Verdify
[email protected]
www.verdify.co.uk

Publicatiedatum: