Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

M&S investeert €34,9 mln in Schotse winkels

Amazon gezien als topwerkgever voor 2024 in het VK
"Amazon is benoemd tot Top Employer 2024 in het Verenigd Koninkrijk door het Top Employer Institute, een van 's werelds meest prestigieuze certificeringen op het gebied van human resources management, als erkenning van onze inzet voor de ontwikkeling en het welzijn van onze werknemers. Naast de Britse onderscheiding, die voor het eerst werd uitgereikt, is Amazon ook voor het tweede achtereenvolgende jaar gecertificeerd als een van de Top Employers in Europa," liet Amazon weten.
Bron: aboutamazon.co.uk

Inzinking Britse retailomzet wijst op nieuw recessierisico
De Britse retailers hebben in december de grootste omzetdaling in bijna drie jaar gehad, waardoor het risico toeneemt dat de economie eind vorig jaar in een recessie terecht is gekomen, zo bleek uit officiële gegevens. Het Office for National Statistics zei dat mensen die hun kerstinkopen eerder deden dan normaal, vooral voor voeding, ertoe bijdroegen dat de retailomzet met 3,2% kromp tussen december en november.
Bron: reuters.com

Frankrijk: Just Eat Takeaway stopt bezorgservice Parijs, ongeveer 100 banen getroffen
Just Eat Takeaway zal zijn eigen bezorgservice in Parijs beëindigen, aldus Europa's grootste maaltijdbezorger. Dit kan ongeveer 100 banen kosten.
Bron: reuters.com

VK: Boerderijwinkel in Dawlish sluit na faillissement bedrijf
Een boerderijwinkel in Devon is gesloten nadat het bedrijf dat de winkel runde failliet ging en een schuld van € 174.592 naliet. De door een familie gerunde Dawlish Farmshop sloot onlangs nadat The Devon Fruit Company failliet ging. De winkel was gevestigd in The Strand, in het hart van de badplaats. De winkel is momenteel gesloten, maar zal binnenkort door een andere exploitant onder een nieuwe naam heropend en gerund worden.
Bron: devonlive.com

Waarom Lidl de marges ziet krimpen
De internationale activiteiten van Lidl groeien snel, maar de marges staan onder druk omdat de discounter niet alle prijsstijgingen doorberekent aan de consument en doordat de investeringskosten hoog blijven.
Bron: retaildetail.eu

Malta: Prijzen van 400 levensmiddelen vanaf 1 februari met 15% verlaagd
De prijzen van 400 basisvoedingsmiddelen worden vanaf 1 februari met 15% verlaagd in een overeenkomst tussen de regering, importeurs en grote retailers om de inflatie te verlagen. Premier Robert Abela en minister van Economie Silvio Schembri vertelden tijdens een persconferentie dat de adviesprijs (RRP) van verschillende producten zal worden verlaagd, waaronder diepgevroren peulen, broccoli en spinazie; gewone vetarme en zoutarme groentespreads en diepgevroren frites.
Bron: timesofmalta.com

M&S investeert € 34,9 mln in Schotse winkels
M&S heeft plannen bekendgemaakt om € 34,9 mln te investeren in winkels in Schotland. De investering van de retailer zal leiden tot meer dan vijf nieuwe winkelopeningen en uitbreidingen in de komende achttien maanden, waarbij meer dan 6.500 banen in gemeenschappen in het hele land worden geschapen.
Bron: corporate.marksandspencer.com

VK: Pepco rapporteert 2,3% daling van de onderliggende omzet
Discountretailer Pepco heeft een daling van 2,3% in de onderliggende omzet in het kerstkwartaal gerapporteerd. De in Warschau genoteerde eigenaar van de merken Pepco, Dealz en Poundland zei dat de groepsomzet € 1,9 mld bedroeg in de drie maanden tot 31 december, het eerste fiscale kwartaal.
Bron: checkout.ie

Publicatiedatum: