Sjalottentelers in Tamil Nadu hebben de federale overheid gevraagd om hun producten vrij te stellen van exportbeperkingen. Deze sjalotten worden op grote schaal geteeld door kleine en middelgrote telers in regio's zoals Perambalur, Ariyalur, Trichy, Dindigul, Namakkal, Erode, Tenkasi, Coimbatore en Tirupur. Ze worden ook verbouwd in bepaalde regenafhankelijke districten.
Masilamani, de algemeen secretaris van de Tamil Nadu Vivasayigal Sangam, die verbonden is aan de CPI, verklaarde: "Ondanks het feit dat de Unie-regering de export van uienvariëteiten tot maart 2024 heeft verboden vanwege de omvang van de oogst in India, geldt dit verbod niet alleen voor uien, maar ook voor sjalotten. Tamils in het buitenland geven de voorkeur aan sjalotten, dus de Unie-regering zou het exportverbod op sjalotten moeten verzachten."
Ondanks stijgende teeltkosten blijven telers sjalotten verbouwen, ondanks een lagere opbrengst vergeleken met de bellary-variëteit. In vergelijking met andere gewassen ontvangen sjalottentelers niet de noodzakelijke ondersteuning, zoals leningen en subsidies van de overheid, voegde Masilamani toe.