Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panamakanaal verhoogt dagelijkse doorvaarten naar 24 - start op 16 januari

De Autoriteit van het Panamakanaal (ACP) heeft afgezien van een vermindering van doorvaarten, nu de regenval verbetert. Het zal het aantal doorvaarten verhogen naar 24 vanaf komende januari. De maatregel zal van kracht zijn vanaf 16 januari 2024 en blijft van kracht tot nader order.

Momenteel passeren er dagelijks 22 schepen, verdeeld in zes neopanamaxen en 16 panamaxen als een beperkende maatregel vanwege de lage waterstanden van het Gatunmeer, veroorzaakt door de droogte als gevolg van het El NiƱo-fenomeen. De verhoging naar 24 doorvaarten in het midden van januari is nog steeds aanzienlijk lager dan het normale aantal van 36 per dag.

Oktober 2023 was de droogste maand in het stroomgebied van het kanaal in de geschiedenis. In afwachting van de mogelijkheid van een verslechterende situatie in november en december, werd op 30 oktober besloten om het aantal dagelijkse doorvaarten progressief aan te passen naar 24 in november; 22 in december; 20 in januari en 18 in februari.

Bron: seatrade-maritime.com

Publicatiedatum: