Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Internationale Fruit Business Conferentie toont succes Moldavisch fruit"

De 9e editie van de Internationale Fruit Business Conferentie, gehouden op 7 en 8 december in Chisinau, Moldavië, bracht meer dan 200 professionals uit de fruitindustrie van over de hele wereld samen. Dit jaarlijkse evenement is een platform geworden voor samenwerking, kennisdeling en het verkennen van de nieuwste trends in de wereldwijde fruitsector, legt Iurie Fala van Moldova Fruct uit:

“De conferentie van dit jaar bood producenten waardevolle inzichten van internationale experts over technologische vooruitgang in fruitproductie, kwaliteitsnormen en verpakkingstrends. Met 27 van de 40 sprekers als internationale specialisten, was de uitwisseling van kennis en expertise gericht op het verbeteren van de algehele efficiëntie en concurrentievermogen van de fruitsector in Moldavië.”

Volgens Fala was een opmerkelijk kenmerk van het evenement de paneldiscussies voor Business-to-Business, waar fruitimporteurs uit Duitsland, Nederland en Kenia in gesprek gingen met lokale producenten. "Onderwerpen waren onder andere de komende seizoensgebonden oogsten, leveringsvoorwaarden en logistieke overwegingen. De samenwerkende aard van deze discussies benadrukte de invloed van de conferentie op het uitbreiden van onze exportkaart."

Over het algemeen is het afgelopen jaar goed geweest voor de export uit Moldavië, stelt Fala: “Het jaar 2023 markeerde een belangrijke mijlpaal voor de Moldavische fruittelers en exporteurs. Recordhoeveelheden kersen, pruimen en druiven werden met succes geëxporteerd, met een hogere vraag geregistreerd op de Europese markt. De Republiek Moldavië exporteerde een indrukwekkende 16,7 duizend ton kersen, 78 duizend ton pruimen en 55 duizend ton druiven tegen het einde van november 2023.”

"Het succes van de Moldavische fruitexport is te danken aan strategische investeringen in productietechnologieën, naoogstapparatuur, marktgerichte verpakkingen en de gezamenlijke inspanningen van producenten om het landmerk 'Moldavië - smaak maakt het verschil' op het internationale podium te promoten. Traditioneel gehouden aan het einde van het jaar in Chisinau, is de Fruit Business Conferentie een belangrijk evenement op de zakelijke kalender van de tuinbouwsector. Registraties voor deelname volgend jaar zijn nu geopend en bedrijven die deze kans willen grijpen, worden aangemoedigd om contact op te nemen met de Moldova Fruct Association. Doe met ons mee om de toekomst van zaken doen en samenwerking te vormen op de Fruit Business Conferentie in 2024!" concludeert Fala.

Voor meer informatie:
Iurie Fala
Molodova Fruct
MD 2012 Chisinau (Moldavië)
Tel: +373 222 23 005
Mob: +373 693 66 424
https://moldovafruct.md/en/

Publicatiedatum: