Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi's feestelijke groenten vanaf slechts € 0,17

Griekenland eist twee topposities op voor 's werelds beste fruit
Volgens een recente ranglijst van Taste Atlas heeft Griekenland onlangs twee titels voor het beste fruit ter wereld in de wacht gesleept: 1. Rodakina Naoussas Perziken; 7. Mandarini Chiou Mandarijnen.
Bron: greekcitytimes.com

Erwten op toast verslaan avocado's omdat de kosten van levensonderhoud in het VK stijgen, zegt Waitrose
De crisis in de kosten van levensonderhoud heeft een vlucht naar comfortvoeding veroorzaakt, met Britten die shepherd's pie, macaroni kaas en ovenfriet verkiezen boven meer exotische gerechten, terwijl avocado's het moeten afleggen tegen goedkopere "erwten op toast". Na een jaar waarin de voedselprijzen het snelst stegen sinds de jaren 1970, zei Waitrose dat de financiële druk de koopgewoonten en voedselkeuzes heeft veranderd.
Bron: theguardian.com

VK: Aldi's feestelijke Super Six keert terug vanaf slechts € 0,17
Tot groot genoegen van het winkelend publiek keert Aldi's cultfavoriet Kerst Super Six vanaf 18 december terug naar de winkels, met feestelijke groenten vanaf slechts € 0,17. Inbegrepen in de slimme deal is een selectie van Aldi's verse en heerlijke groenten, allemaal afkomstig van Britse leveranciers, waaronder aardappelen (€ 0,17, 2kg), wortelen (€ 0,22, 1kg), pastinaak (€ 0,22, 500g), rode en witte kool (€ 0,22 per stuk), spruiten (€ 0,22, 500g) en koolraap (€ 0,22 per stuk).
Bron: aldipresscentre.co.uk

Griekenland: Barba Stathis neemt 80% belang in Halvatzis Makedoniki
Het Griekse voedingsmiddelenbedrijf Barba Stathis heeft ingestemd met de overname van een belang van 80% in het agrovoedingsbedrijf Halvatzis Makedoniki. Halvatzis Makedoniki is gespecialiseerd in de productie en distributie van voedingsmiddelen onder de merknaam Agrokipos Halvatzi, waaronder gestoomde groenten, kant-en-klare salades met groenten en peulvruchten en suikervrije fruitsalades.
Bron: esmmagazine.com

VK: Byod? 75% van de veganisten voelt de behoefte om hun eigen diner met Kerst mee te nemen
Uit nieuw onderzoek van Asda blijkt dat drie op de vier veganisten zich genoodzaakt voelen om hun eigen hoofdgerecht met Kerst mee te nemen en een op de drie Britten geeft toe dat ze niet zouden weten wat ze een veganist voor het kerstdiner moeten serveren. Uit het onderzoek blijkt ook dat veganisten een aantal teleurstellende kerstdiners door niet-veganistische gastheren voorgeschoteld hebben gekregen, waaronder droog notengebraad, bonen op toast en zelfs gerechten die niet veganistisch zijn.
Bron: corporate.asda.com

Oostenrijk: Spar werkt samen om biodiversiteit te verbeteren
Spar Oostenrijk werkt samen met lokale telers en leverancier Frutura in de regio Weinviertel om de biodiversiteit te verbeteren. Het afgelopen jaar heeft deze samenwerking, waarbij ook aardappelspecialist Dorfinger betrokken is, geleid tot de ontwikkeling van meer dan 10 ha levendige nieuwe bijenweiden. Aardappeltelers in de regio Weinviertal zijn begonnen met het gebruik van zaden uit het BioBienenApple-project van Frutura om weilanden te creëren waar bijen dankzij hun voedingswaarde goed op gedijen.
Bron: spar-international.com

Morrisons voegt als eerste retailer tabblad 'koop Brits' toe aan website
Morrisons is de eerste grote supermarktketen die na een oproep van parlementsleden en de landbouwsector een tabblad 'koop Brits' toevoegt aan zijn website. De websites van Sainsbury's en Waitrose hebben al secties voor Britse seizoensproducten op hun groente- en fruitpagina.
Bron: farminguk.com

Denemarken: Dagrofa Logistik en Løvbjerg verlengen samenwerking met zes jaar
Dagrofa Logistik en supermarktketen Løvbjerg hebben een overeenkomst getekend om hun samenwerking met nog eens zes jaar te verlengen. Dagrofa Logistik en Løvbjerg werken al sinds 2017 samen, aldus het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Britse Morrisons en M&S gaan concurrentiebeperkende landovereenkomsten aanpakken
De Britse mededingingsautoriteit heeft van supermarktconcerns Morrisons en Marks & Spencer (M&S) de toezegging gekregen dat ze zullen stoppen met het gebruik van onwettige grondovereenkomsten, nadat ze 65 concurrentie-beperkende overeenkomsten aan het licht had gebracht. Volgens de Competition and Markets Authority (CMA) omvatten de onwettige overeenkomsten beperkingen op het gebruik van land door een concurrerende supermarkt of beperkingen van vijf jaar of langer die verhuurders verhinderden om concurrerende winkels te vestigen.
Bron: reuters.com

Duitsland: Alnatura rapporteert omzetgroei van 2,3% in boekjaar 2022/23
Biologische retailer Alnatura heeft zijn boekjaar afgesloten met een jaar-op-jaar omzetgroei van 2,3% bij een omzet van € 1,1 mld. In 2022 kromp de bio-markt in Duitsland met 3,5%, voegde Alnatura eraan toe.
Bron: esmmagazine.com

Frans Muller (Ahold Delhaize): "E-commerce maakt klanten loyaler"
Tegen 2025 moet de e-commerce business van Ahold Delhaize winstgevend zijn, zegt topman Frans Muller. Maar nog belangrijker is dat online winkelen klanten zal aantrekken en loyaler zal maken.
Bron: retaildetail.eu

Publicatiedatum: