De Sunions, ontwikkeld en geteeld door de Condichef in Frankrijk gedurende de afgelopen twee seizoenen, lagen begin november van dit jaar al in de schappen. Dit werd mogelijk gemaakt door een vroegere plantdatum in februari en een groter teeltgebied, waardoor ze bijna een maand eerder beschikbaar waren dan oorspronkelijk gepland.

1.000 ton in 2023 en twee nieuwe teeltgebieden
Na een vertrouwen gevend en veelbelovend eerste jaar in 2021, gevolgd door een opbrengst van 400 ton in 2022, is de verwachting dat de telers van Condichef in 2023 1.000 ton Sunions zullen oogsten in Frankrijk.

Condichef heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe teeltgebieden: waar de teelt van de Sunions eerst alleen in de regio's Auvergne, Drôme en Beauce plaatsvond, vindt deze nu ook in de regio's Tarn en Gard plaats.

Verkrijgbaar in alle supermarkten
Tot vorig jaar werden de Sunions nog exclusief verkocht door Carrefour en Grand Frais (als onderdeel van een partnerschap), maar dit jaar is het grote nieuws dat ze voortaan ook in alle Franse supermarkten zullen worden verkocht en verkrijgbaar zullen zijn tot april, legt een vertegenwoordiger van Condichef uit.

Exponentiële vraag
"Dit jaar was de respons opnieuw zeer goed. Uit de feedback die Condichef ontving bleek namelijk onder meer dat het de Sunions is gelukt om consumenten voor zich te winnen die zich hadden afgekeerd van uien die hen aan het huilen maakten.

Andere kenmerken die uienliefhebbers aanspreken zijn het feit dat ze geen geur op de handen achterlaten en dat ze zoet en niet overdreven scherp smaken.

Voor meer informatie:
Condichef
67 Rue Chappe
63000 Clermont-Ferrand, Frankrijk
Tel.: +33 4 73 98 08 00
condichef.com