Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel-smileys verhogen groenteconsumptie bij kinderen met 52%

Een studie van de Brigham Young University onthult een verrassende strategie om kinderen meer groenten te laten eten: serveer ze met aardappelen in de vorm van een lachend gezichtje. Kinderen bleken tot 52% meer erwten en wortels te consumeren wanneer aardappel-smileys in dezelfde kom als de groenten werden geplaatst. Dit effect trad niet op wanneer de aardappel-smileys apart werden geserveerd. De studie was gericht op het aanpakken van de uitdaging om kinderen hun aanbevolen dagelijkse porties groenten te laten eten, aangezien veel kinderen dit doel niet halen.

AI

Het onderzoek benadrukt het belang van het stimuleren van groenteconsumptie bij schoolkinderen, aangezien hun eetpatronen vaak onvoldoende hoeveelheden groenten bevatten. Door aardappel-smileys naast groenten te serveren, verhoogt het niet alleen de groente-inname, maar vermindert het ook voedselverspilling. Bovendien bleek deze aanpak slechts een kleine hoeveelheid calorie├źn en vet aan de maaltijd toe te voegen, waardoor het een relatief gezonde optie is. Hoewel andere aardappelvormen een minder significante impact hadden op de groenteconsumptie, leken aardappel-smileys vertrouwder en aantrekkelijker voor kinderen, waardoor ze een nuttig hulpmiddel zijn bij het bevorderen van gezondere eetgewoonten.

bron

Publicatiedatum: