Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Israël kosten aardbeien €29,30 per kilo

In Israël zijn de prijzen van aardbeien gestegen tot € 29,30 per kilo of zelfs nog meer, wat ertoe heeft geleid dat supermarktketeneigenaar Rami Levi weigert het populaire zachtfruit tegen dergelijke hoge prijzen te verkopen. Levi maakte dit bekend op Facebook, waar hij stelde dat aardbeien niet beschikbaar zullen zijn in zijn winkels totdat de prijzen dalen. Journalisten bevestigden wijdverspreide prijzen die
€ 24,40 per kilo overstijgen in verschillende verkooppunten.

De unieke omstandigheden in Israël dragen hieraan bij, met een tekort aan arbeidskrachten doordat werknemers uit Hebron niet werken sinds het begin van de oorlog met Palestina.

De prijzen van aardbeien van het huidige seizoen zijn uitzonderlijk hoog, oplopend tot € 46,40 – 48,90 per kilogram, tegenover € 24,40 een jaar geleden. De gebruikelijke trend van prijsverlaging kan dit jaar vertraging oplopen, waardoor het onzeker is wanneer en in welke mate de prijzen betaalbaarder zullen worden. Bovendien strekt het probleem zich uit tot buiten de situatie in Israël, aangezien de kosten voor het vervoeren van groenten en fruit van de velden naar de schappen 2,5 tot 3 keer kunnen vermenigvuldigen onderweg.

Bron: detaly.co.il

Publicatiedatum: