Het Genetisch Gemodificeerde (GM) Aardappelproject van Nigeria heeft zijn eerste jaarlijkse multi-locatie beperkte proef op drie locaties afgerond. De biotech aardappelen tonen een aanzienlijk opbrengstvoordeel ten opzichte van conventionele rassen in het land.

Volgens Communicatie Officier (West- en Centraal-Afrika) AATF, Alex Abutu, toonden voorlopige resultaten van de drie locaties, namelijk Kuru en Bokkos in Plateau en Kusuku in Taraba, aan dat de biotech aardappelen een uniform opbrengstvoordeel hadden van meer dan 300 procent. Dit was vergeleken met het best presterende aardappelras in het land toen er geen fungicide werd toegepast.

Abutu zei dat de proeven werden uitgevoerd onder de Feed the Future Global Biotech Potato Partnership (GBPP), een vijfjarig project, gecoƶrdineerd door de Michigan State University. Dit project richt zich op de commercialisering van aardappelrassen die resistent zijn tegen Phytophthora en de voorkeur van telers genieten in Bangladesh, Indonesiƫ, Kenia en Nigeria.

Bron: pmnewsnigeria.com