Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeriaans GM-aardappelproject rondt eerste proef af

Het Genetisch Gemodificeerde (GM) Aardappelproject van Nigeria heeft zijn eerste jaarlijkse multi-locatie beperkte proef op drie locaties afgerond. De biotech aardappelen tonen een aanzienlijk opbrengstvoordeel ten opzichte van conventionele rassen in het land.

Volgens Communicatie Officier (West- en Centraal-Afrika) AATF, Alex Abutu, toonden voorlopige resultaten van de drie locaties, namelijk Kuru en Bokkos in Plateau en Kusuku in Taraba, aan dat de biotech aardappelen een uniform opbrengstvoordeel hadden van meer dan 300 procent. Dit was vergeleken met het best presterende aardappelras in het land toen er geen fungicide werd toegepast.

Abutu zei dat de proeven werden uitgevoerd onder de Feed the Future Global Biotech Potato Partnership (GBPP), een vijfjarig project, gecoƶrdineerd door de Michigan State University. Dit project richt zich op de commercialisering van aardappelrassen die resistent zijn tegen Phytophthora en de voorkeur van telers genieten in Bangladesh, Indonesiƫ, Kenia en Nigeria.

Bron: pmnewsnigeria.com

Publicatiedatum: