Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kipepeo bio & fair over Indonesië:

"Volume exoten uit kleinschalige teelt neemt toe"

De oogst van biologische Fairtrade exoten uit kleinschalige teelt in Indonesië is nu in volle gang. "Het seizoen is goed van start gegaan, met uitstekende kwaliteit en volumes. We zien een evenwichtige marktsituatie, aangezien het beschikbare volume ongeveer overeenkomt met de vraag," aldus Sven Ziegler van het gespecialiseerde importbedrijf Kipepeo bio & fair uit het Duitse Frickenhausen.

Naast exoten van kleine telers uit Afrika en Thailand is Kipepeo sinds vijf jaar gespecialiseerd in de import en distributie van Indonesisch tropisch fruit. Ziegler: "Het volume van onze Indonesische inkoop neemt jaarlijks toe. Vorig jaar hadden we een goed afzetseizoen waarin we onze klanten tot en met april konden voorzien van Indonesisch tropisch fruit. Dit jaar hebben we het geluk dat de prijzen iets onder het niveau van vorig jaar liggen, wat weer te danken is aan de daling van de vrachttarieven."

Salak en mangosteen.

Diversiteit van het assortiment en WFTO-certificering
In totaal bevat het assortiment Indonesische exoten ongeveer tien producten, waaronder de inmiddels bekende salak, cactusvijg en mangosteen. Volgens Ziegler zijn de stervrucht/carambola met eetbare schil en de vitaminerijke guave nieuwe toevoegingen aan het assortiment. Ondanks de inflatie en de dalende koopkracht neemt de waardering voor biologische Fairtrade producten van kleine telers gestaag toe. "Klanten blijven ons en onze producten trouw, en dat geldt zowel voor onze klanten in de biologische vakhandel als voor de eindconsument. In dit opzicht zien we een aangename cohesie in de sector."

De filosofie van eerlijke handel blijft centraal staan. "Na een uitgebreid certificeringsproces zijn we sinds september erkend als gegarandeerd lid van de World Fair Trade Organization (WFTO). Met het WFTO-logo, dat in de toekomst geleidelijk op onze producten te zien zal zijn, communiceren we onze waardering voor alle spelers in onze toeleveringsketen. Het feit dat eerlijke handel met economisch achtergestelde kleine telers voor ons belangrijk is, zal op een nieuwe manier zichtbaar worden op het verkooppunt."

Crystal guave en stervrucht zijn nieuw in het assortiment.

Synergie-effecten van de afzonderlijke projecten
"Dankzij de teeltprojecten in Afrika, Thailand en Indonesië garandeert Kipepeo haar klanten een continue aanvoer van bijzondere biologische Fairtrade exoten", vervolgt Ziegler. "Onze producten uit Oeganda kunnen jaarrond, zelfs in de zomer, zonder onderbreking worden verhandeld. Tijdens het hoogseizoen, van november tot maart/april, hebben we product uit drie landen van herkomst, namelijk Oeganda, Indonesië en Thailand."

Kipepeo bio & fair viert volgend jaar haar 25-jarige jubileum. Over het algemeen is de vraag naar biologische Fairtrade-producten in de loop van die 25 jaar geleidelijk toegenomen. "We zien een positieve trend, niet alleen in Duitsland, maar ook in de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland, waar we ook actief zijn. In dit opzicht zijn we heel positief over de toekomst," concludeert Ziegler.

Voor meer informatie:
Sven Ziegler
Kipepeo bio & fair GmbH
Max-Eyth-Straße 17
D-72636 Frickenhausen, Duitsland
Tel: +49 (0) 7022 - 24 93 94-0
[email protected]
www.kipepeo.com

Publicatiedatum: