Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er is nog ruimte voor groei"

"Chinese uienprijzen sterk gestegen"

Het nieuw geoogste uien in de Chinese provincie Gansu kwamen in juli op de markt. De prijs van gele uien is stabiel gebleven, terwijl de prijs van rode uien sinds half september is gestegen en eind oktober sterk is gestegen. En de prijzen stijgen nog steeds.

Jining Greenfarm Import and Export houdt zich voornamelijk bezig met uienexport. Jack Meng van het bedrijf zei dat de schommeling van de uienprijzen in de afgelopen maanden verband houdt met de verlaging van de teelt in enkele belangrijke teeltgebieden en de verhoging van de exporttarieven voor uien in India.

"India is een belangrijke leverancier en exporteur van uien en ook een grote uienconsument. Als gevolg van weersomstandigheden is de lokale uienteelt in het nieuwe seizoen verminderd. Om het binnenlandse aanbod in India veilig te stellen, voerde de lokale overheid begin september een beleid in waarbij de exporttarieven werden verhoogd om de export te beperken. Als gevolg daarvan stegen de uienprijzen in China medio september, maar niet veel. Eind oktober voerde de Indiase regering opnieuw relevante maatregelen in om de uienexport te beperken, waardoor de lokale exportprijzen snel stegen. De uienprijzen in China volgden en stegen met ongeveer 35-40% ten opzichte van medio september en het is mogelijk dat deze stijging zich voortzet."

"Aan de andere kant is de teelt in China ook gedaald. Gansu heeft dit seizoen te maken gehad met grote temperatuurschommelingen tijdens de groeiperiode van uien, evenals met een gebrek aan regen en droogte in het voorjaar, waardoor de opbrengst per eenheid in sommige gebieden met ongeveer 20% is gedaald. De totale opbrengst is gedaald, de producten zijn eind oktober voor drie maanden verkocht en de totale opslag is geleidelijk afgenomen, waardoor de prijs sneller is gestegen. Bovendien hebben sommige gebieden in Europa waar uien worden geteeld dit jaar ook te maken gehad met een verminderde oogst als gevolg van natuurrampen."

Volgens Jack hebben de uienprijzen nog steeds ruimte om in de toekomst te stijgen en zal er waarschijnlijk binnen 1-2 weken weer een golf van prijsstijgingen komen. De omvang daarvan is moeilijk te voorspellen. "Significante stijgingen duren misschien niet lang, maar de prijzen zijn de laatste tijd hoog geweest en zijn blijven stijgen. Het is aan te raden om voorzichtig te kopen."

Jining Greenfarm Import and Export houdt zich voornamelijk bezig met de bewerking, opslag en export van uien en exporteert ook knoflook.

Voor meer informatie:
Jining Greenfarm Import and Export Co., Ltd.
Jack Meng
+8613515471948
Publicatiedatum: