Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kleinverpakkingen groenten zijn anderhalf keer duurder"

Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat kleine huishoudens aanzienlijk meer betalen voor groenten in kleinverpakkingen dan voor grotere hoeveelheden. In zeven van de acht supermarkten is een kleinverpakking per kilo anderhalf keer duurder dan een reguliere portie. Dat prijsverschil ligt niet alleen aan verpakkings- en verwerkingskosten zo blijkt ook.

Consumentenbond maakte een prijsvergelijking voor verschillende groenteartikelen bij diverse supermarkten. Bij Plus kost een verpakking aardappelschijfjes van 200 gram per kilogram 83% meer dan een verpakking van 450 gram. De prijsverschillen zijn nog opvallender bij Jumbo en Vomar, waar de prijzen voor gebroken sperziebonen en soepgroenten in kleinverpakkingen respectievelijk 91% en 95% hoger zijn dan in reguliere verpakkingen. Een ander verrassend resultaat was de ijsbergslamelange van Spar, waar 100 gram €1,15 kostte, terwijl 200 gram slechts €0,99 was, wat resulteerde in een prijsverschil van 132%.

Uit een eerder onderzoek van Consumentenbond bleek dat het prijsverschil tussen grootverpakkingen (voordeelverpakkingen) niet veel voordeel opleveren. Daarom concluderen ze dat verschillen niet volledig worden verklaard worden door verpakkings- en verwerkingskosten.

Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum: