Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor het eerst handelsovereenkomst Brazilië en China zonder dollar

Voor het eerst werd een handelsovereenkomst tussen Brazilië en China uitgevoerd met behulp van een gesloten systeem, waarbij lokale valuta's werden gebruikt. De transacties werden gefinancierd en afgewikkeld in yuan, direct omgezet in Braziliaanse real, zonder dat de Amerikaanse dollar daar enige rol in speelde.

Deze transactie betrof de export van pulp (voor de hout- en papierindustrie) door Eldorado Brasil, een in São Paulo gevestigd bedrijf met een aanwezigheid in Shanghai, China. Het product werd in augustus vanuit de haven van Santos naar Qingdao verscheept. Financiële transacties vonden de volgende maand plaats, met de uiteindelijke afwikkeling in Braziliaanse valuta op 28 september.

Deze deal trok veel aandacht in China, inclusief de berichtgeving door het door de staat gerunde CCTV. Het kreeg ook media-aandacht in Singapore en Taipei. Het werd geprezen als een "mijlpaal in de geschiedenis van de handel tussen China en Brazilië", die paden opent voor meer bedrijven."

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: