Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Co-op winkels kampen in zes maanden tijd met verlies van € 37,8 mln

België: "Jumbo gaat niet weg, maar breidt uit"
De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft in België een tragere start gehad dan verwacht, maar dat is geen teken van terugtrekken uit het land. Eerder wordt de algemene planning wat vertraagd naar vijftig Belgische winkels in 2025.
Jumbo had zich de Belgische expansie heel anders voorgesteld, moeten CEO's Ton van Veen en Peter Isaac toegeven. Het gaat langzamer dan verwacht, maar van opgeven is geen sprake. "Vorig jaar hebben we alles nog eens onder de loep genomen en toen volmondig ja gezegd tegen verdere groei in België," zeggen ze in een interview met de Belgische krant HLN. "We zijn hier om te blijven!"
"De omstandigheden in België zijn weerbarstiger dan we vier jaar geleden dachten," voegt CEO Van Veen toe. Jumbo had hier gerekend op betere prijzen en marges, maar het margeprofiel in België is nog steeds vrij vergelijkbaar met dat in Nederland. Hij geeft ook toe dat zijn supermarktketen in België nog steeds verlies maakt
(€ 4,1 mln vorig jaar), maar zegt dat hij zich daar geen zorgen over maakt. Jumbo richt zich liever op de lange termijn. "Het moment dat we winst gaan maken is geen jaren meer weg," zegt hij.
Bron: RetailDetail.eu

Waarom de producten van Aldi anders verpakt zijn dan die van andere winkels
Een andere onverwachte manier waarop Aldi geld bespaart is via de versafdeling. Het is klanten die vaak bij Aldi komen misschien opgevallen dat de keten alleen AGF in zakken verkoopt in plaats van per stuk. Er is een reden waarom de producten van Aldi anders verpakt zijn dan die van andere winkels en dat heeft alles te maken met betaalbaarheid. Aldi verkoopt zijn producten in verpakkingen, omdat er dan geen weegschaal in de winkel nodig is. Dit betekent dat klanten sneller boodschappen kunnen doen en dat Aldi-medewerkers ook sneller kunnen afrekenen.
Bron: DailyMeal

VK: Co-op winkels kampen in zes maanden tijd met verlies van
€ 37,8 mln doordat het aantal winkeldiefstallen toeneemt

Leidinggevenden zeggen dat winkelmedewerkers verbaal zijn mishandeld of dat ze zijn bedreigd met messen of spuiten; met bijna 1.000 incidenten per dag in de eerste helft van 2023. Leidinggevenden waarschuwden dat winkeldiefstal door veelplegers en georganiseerde criminele bendes "echt een van de belangrijkste problemen aan het worden is waar gemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk mee te maken hebben."
Matt Hood, de directeur van Co-op Food, zei dat politieagenten momenteel slechts twee op de tien diefstallen onderzoeken, wat betekent dat dieven moeten worden vrijgelaten. "Een van de dingen die me het meest kwaad maakt, zijn degenen die beweren dat dit een misdaad zonder slachtoffers is: dat is het fundamenteel niet, zoals mijn collega's in de winkel die verbaal zijn mishandeld of bedreigd met messen of injectiespuiten, kunnen bevestigen."
Bron: Sky News

Ierland: Aldi Ierland tekent nieuwe contracten ter waarde van
€ 26 mln met vier Ierse leveranciers

Aldi Ierland heeft vier belangrijke nieuwe contracten gesloten met Ierse leveranciers met een waarde van meer dan € 26 mln. De nieuwe en verlengde contracten zijn een voortzetting van Aldi's langdurige betrokkenheid bij zijn Ierse leveranciersnetwerk, dat nu meer dan 330 leveranciers telt en waarmee Aldi dit jaar meer dan € 1,1 mld zal uitgeven om de beste Ierse kwaliteitsproducten naar zijn netwerk van 160 winkels in heel Ierland te brengen.
De vier leveranciers, waarvan sommige al meer dan twintig jaar aan Aldi leveren, leveren groenten en fruit, zuivelproducten en koffie en met sommige van de contracten opent ALDI nieuwe internationale markten voor hun producenten. De nieuwe contracten werden vandaag aangekondigd tijdens de National Ploughing Championships, waar Aldi de producten die door zijn landelijke netwerk van leveranciers aan zijn 160 winkels worden geleverd, laat zien.
Bron: Retail News

Oekraïne: Spar Oekraïne steunt lokale ondernemers
In de stad Boryslav hebben de inwoners nu toegang tot een nieuwe Eurospar-supermarkt. De moderne winkelindeling, het gemakkelijke aanbod van levensmiddelen en de aandacht voor de winkelervaring onderscheiden de winkel. Daarnaast introduceerde Spar Oekraïne een nieuw programma gericht op telers om de verscheidenheid aan lokale producten die in de winkel verkrijgbaar zijn uit te breiden.
De nieuwe Eurospar in Boryslav voorziet niet alleen in de behoeften van de inwoners, maar ook in die van naburige steden en is een van de grootste winkels van de lokale retailer. Met een winkeloppervlakte van bijna 1.000 m² zijn er veel verschillende afdelingen in de winkel. De investering van meer dan € 600.000 wordt weerspiegeld in de uitstekende winkelervaring. Spar Oekraïne biedt niet alleen uitgebreide ondersteuning aan lokale onafhankelijke telers, maar heeft nu ook een programma dat sterke steun biedt aan lokale fabrikanten. In augustus 2023 werd een nieuwe wedstrijd van zes maanden uitgeschreven die de nadruk legt op de steun die het bedrijf aan ondernemers biedt, waaronder training en deskundig advies over de ontwikkeling van lokale producten die geschikt zijn voor het winkelnetwerk van de retailer.
Bron: Spar