Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met 37 zeecontainers naar China voor project Tolsma Grisnich

Eind 2022 waren in een bekend aardappelteeltgebied in China de fabrieksgebouwen klaar om ingericht te worden met een Grisnich ontvangst-, reinigings- en sorteerinstallatie. De leveringsomvang van dit project bestond uit maar liefst 37 zeecontainers die van Emmeloord naar China verscheept zijn. In de fabriek zullen uiteindelijk aardappelen worden verwerkt tot aardappelspecialiteiten en patat, zo meldt Tolsma Grisnich.

"De Grisnich lijn heeft een ontvangstcapaciteit van ca. 80 ton per uur waarbij vanuit de bewaarplaats aardappelen aangevoerd worden met bandtrailers. Het product wordt vanuit de stortbak omhoog getransporteerd naar een monsternamemachine die vanuit de lijn automatisch een monster neemt en de monsters in kleine kratten opvangt. Daarna wordt de productstroom langs magneten geleid om eventueel aanwezig staal te verwijderen.

Vervolgens gaat het product naar de ontgrondingsunit. Deze gecombineerde unit bestaat uit een axiaal reiniger, een spiraalrolontgronder en een egelband met afvaltransportbanden. De reinigingsintensiteit wordt afgestemd op het product. Het afval wordt naar een afvalbunker buiten het gebouw getransporteerd."

Na het ontgronden worden de aardappelen óf eerst gesorteerd óf direct naar de bunkers getransporteerd met een capaciteit van 100 ton. "Een derde mogelijkheid is dat ze rechtstreeks naar de waslijn gaan. Het op maat sorteren gebeurt met twee rollensorteerders voor het scheiden in 4 maten. Na de rollensorteerder vervolgen de aardappelen hun weg over twee lengtesorteerders en gaan de gesorteerde maten direct in de bunkers. Elke aardappelmaat kan vervolgens naar elke bunker getransporteerd worden. De ondermaat wordt naar een aparte kist getransporteerd.

De bunkerinstallatie bestaat uit 8 geventileerde bunkers, met een capaciteit van 50 ton per stuk en de bunkers worden gevuld door bunkervulbanden in combinatie met een valbreker. Vanuit de bunkers worden de aardappelen naar een waslijn getransporteerd. Deze waslijn bestaat uit een stenen/kluiten scheider, trommel wasser en zoutbad. De waslijn heeft een capaciteit van ca. 50 ton per uur. Na het reinigen gaan de aardappelen direct naar de evenflow bunker, voordat ze naar de proceslijn worden getransporteerd."

Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
+31 (0)527 63 64 65
[email protected]
www.tolsmagrisnich.com

Publicatiedatum: