Heb je de afgelopen dagen een trostomaat, passievrucht of gele kiwi bij Delhaize gekocht? Grote kans dat ze door mijn handen zijn gegaan. 🍅 🥝
Ik heb een dagje mee in de productiehal bij Bakker gestaan. Ik keek er mijn ogen uit: Ingenieuze inpakmachines, zeer precieze sorteermachines en ellelange rijen paletten verse groenten en fruit. Bijzonder knap om het allemaal in werking te zien.
Maar ik was nog het meest onder de indruk van de handarbeid van de medewerkers op de vloer. De snelheid waarmee zij hun eigen handen over de productielijn lieten gaan, was ongeëvenaard. Met de grootste nauwkeurigheid werden bakjes met 6 trostomaten samengesteld. Trostomaten groeien nog steeds niet per 6 aan een plant… dus er werd continu gerekend en bijgepast. Het leken net volautomatische robotten. 🤖
Zelf mocht ik ook eens proberen. In mijn ooghoek werd er ergens aan een knop gedraaid om de band wat trager te doen lopen… ze wisten maar al te goed wat er aan zat te komen...Bakjes met 5 tomaten, rollende tomaten over de vloer en heel wat lege bakjes. Mijn respect voor hen werd alleen maar groter. Gelukkig ging de inpaksessie met kiwi’s & passievruchten een pak beter. Daar kreeg ik de kans om ook even kennis te maken met de collega’s om mij heen.
Vandaag zat ik weer op kantoor “met een koffietje enkele mails te beantwoorden” (ik romantiseer even). Het contrast kon niet groter zijn met de koude productiehal. En natuurlijk zijn er ook genoeg dagen dat ik zit te zwoegen en te zweten en in gevecht zal zijn met analyses en deadlines. Maar zonder die mensen die elke dag hun handen uit de mouwen steken kom je er niet… Een dikke chapeau voor hen! 🎁
PS: Ik heb mezelf al uitgenodigd om met Kerst mee in de bres te springen om alle bestellingen op tijd klaar te krijgen! #Respect #Bakkerbelgium