Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBa Fresh

"Aanbod druiven van goede kwaliteit 30-40% lager"

Tholen - De hitte in de Zuid-Europese landen laat zich gelden op de druivenmarkt, zo ook voor de Italiaanse druiven. "Door de hitte hebben we veel verbrande druiven en mindere kwaliteiten op de markt. Het aanbod druiven van goede kwaliteit is 30-40% lager dan vorig jaar. Er komen dus best veel druiven op de markt die niet geschikt zijn voor de supermarkten of de betere klanten", vertelt Lucien de Wit van LuBa Fresh.


Luuk en Lucien de Wit op bezoek bij hun leverancier

"Alle mediterrane landen hebben veel uitval. Zo heeft Griekenland veel schade en hebben de Spaanse druiven juist weer geleden onder de periode van regen. Ook Italiƫ heeft veel overstromingen gehad in juni. Met de hitte die daar in juli overheen is gekomen, zijn veel druiven kapot gesprongen. Het ziet er dus echt naar uit dat er veel minder druiven zullen arriveren."

Tegelijkertijd is Lucien niet ontevreden over de afzet van de afgelopen weken. "De smaak van de druiven is perfect en de vraag is goed. De vraag ligt ook een stuk hoger dan vorig jaar. 35% minder druiven zorgt ook nog niet voor paniek in de markt. De prijzen liggen op een wat hoger niveau, maar dat is voor iedereen beter", aldus de importeur.

"Wij krijgen volgende week de laatste Victoria-druiven binnen, vervolgens schakelen we over op de Italia-druiven en dat seizoen kan wel doorlopen tot eind november. De prijzen voor de Italiaanse pitloze druiven ligt rond de 12 euro voor 4,5 kg. De Victoria en Palieri-druiven liggen rond de 2 euro per kg."

Voor meer informatie:
Luciƫn de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]
www.LuBaFresh.com