Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesisch mangosteenoogstseizoen in overgang

Het tropische klimaat van Indonesië biedt een ideale omgeving voor de teelt van mangosteen, die goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden, met temperaturen die variëren van 25 tot 35°C.

Mangosteen wordt geteeld in verschillende regio's in Indonesië, met als belangrijke teeltgebieden Noord-Sumatra, West-Sumatra, Midden-Java, West-Java, Bali en Oost-Nusa Tenggara. Mangosteenbomen worden meestal gekweekt uit zaden of geënte zaailingen. De bomen hebben goed gedraineerde grond nodig en ze hebben ongeveer 8 tot 10 jaar nodig om volwassen te worden en vruchten te dragen.

Seizoen in overgang
Stevan Budi Susanto is verantwoordelijk voor de internationale verkoop bij Pt. Citra Tama Jaya Indo. Volgens Stevan is het seizoen in overgang van het ene teeltgebied naar het andere: "De mangosteenoogst in Banyuwangi is bijna voltooid en nu is de oogst begonnen in de Tasik Malaya regio van West-Java. De fruitkwaliteit is de afgelopen maanden bevredigend dankzij gunstige weersomstandigheden. De zoetheid van het fruit is vergelijkbaar met die van vorig jaar en de algehele kwaliteit van de schil is acceptabel. De mangosteenbladeren zien er ook fris uit."

Mangosteen wordt geoogst wanneer de vruchten volledig rijp zijn, aangezien het fruit na het plukken niet verder rijpt. De rijpe vruchten worden zorgvuldig met de hand geplukt om beschadiging te voorkomen.


Stevan Budi Susanto is verantwoordelijk voor de internationale verkoop bij Pt. Citra Tama Jaya Indo

Het fruit dat dit seizoen in Banyuwangi is geoogst, is van goede kwaliteit en toont stabiliteit en gelijkenis met de oogst van vorig jaar.

De mangosteenteelt vindt plaats in verschillende regio's van Indonesië, waaronder Padang, Tasikmalaya, Purwakarta, Bali, Bogor en Pati.

De oogst in het gebied Padang moet echter nog beginnen en zal naar verwachting half augustus starten.

"De kwaliteit van de oogst wordt aanzienlijk beïnvloed door de weersomstandigheden die van invloed zijn op de interne samenstelling van het fruit, de conditie van de schil en de versheid van de bladeren. Tijdens het regenseizoen hebben mangosteenvruchten de neiging om "gevuld" te raken, wat betekent dat de vruchtinhoud gekneusd of waterig kan worden. Door de onvoorspelbare weersomstandigheden in Indonesië is het moeilijk om te voorspellen wanneer de regen zal beginnen!

China is een belangrijke importeur van Indonesische mangosteen. Op dit moment staat de export naar China op een laag pitje: "De huidige verkoop in China is gedaald omdat Thailand momenteel in het oogstseizoen zit. De prijzen van Indonesische mangosteen op de internationale markt zijn tot nu toe relatief stabiel gebleven, met slechts kleine schommelingen," concludeert hij.

Naast de export van vers exotisch fruit, exporteert het bedrijf ook diepgevroren fruit, voornamelijk diepgevroren aardbeien naar markten als Zuid-Korea en Japan.

Voor meer informatie:
Stevan Budi Susanto
PT .CITRA TAMA JAYA INDO
+6289523686301
frozensfruits.site