Hof van Heusden beste Foodspecialiteitenwinkel van Brabant

Het waren spannende weken voor Hof van Heusden die in de race was voor beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland. Groot was dan ook de ontlading toen ze hoorden dat ze werden verkozen tot beste Foodspecialiteitenwinkel van Brabant en de tweede plaats behaalden in de Nederlandse competitie.

Volgens de juryleden blijkt uit alles dat Theo en Petri Nieuwenhuis weten waar ze mee bezig zijn. "De winkel straalt vers en verleiding uit, maar ook kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Dat kwaliteit en service hoog in het vaandel staan zal door iedere klant al direct bij binnenkomst opgemerkt worden! Prachtige versproducten samen met innovatieve producten sieren de winkel. Het zal dan ook een uitdaging blijken te zijn alle verleidingen uit het zeer brede assortiment van deze Foodspeciaalzaak te weerstaan. Als klant kan men nauwelijks weglopen zonder iets bijzonders te hebben gevonden wat men gewoon wil proberen."


Hof van Heusen, foto van Facebookpagina

Ook wanneer het gaat over wet, - en regelgeving hebben de ondernemers alles goed voor elkaar. "Qua etikettering en op het gebied van hygiëne is er geen enkele afwijking geconstateerd, wat als zeer bewonderingswaardig mag worden gezien. Heusden en omstreken mag trots zijn op zulke ondernemers!", aldus de jury.

Hof van Heusen, foto van Facebookpagina

De verkiezing tot Foodspecialiteitenwinkel wordt georganiseerd vanuit de kaas- en notenbranche. Hof van Heusden was de enige winkel in de race die ook AGF verkoopt.

Theo en Petri Nieuwenhuis hadden tien jaar lang een kleine groente- en fruitspeciaalzaak in Heusden. In 2016 maakten ze de overstap naar het pand van de voormalige supermarkt, waarmee het vvo van 35 naar 280 meter ging. Het assortiment werd veel breder: groenten en fruit, kaas en zuivel, vlees en vleeswaren, maaltijden en salades en ten slotte kruidenierswaren en delicatessen kregen elk ongeveer een vijfde van de omzet.

De laatste jaren hebben ze verschillende categorieën toegevoegd en uitgebreid: veel speciaalbieren, handgemaakte chocoladetruffels en verse noten, en steeds meer nieuwe delicatessen zoals exclusieve Italiaanse noga op basis van honing in plaats van suiker, in 45 smaken, en al net zo exclusief Turkish Delight in 50 varianten, allebei eigen import. Boerenkaas komt van lokale kaasboerderij Hoefhuys uit Genderen. Streekproducten krijgen sowieso extra aandacht. Theo en Petri hebben een hoek van de zaak ingericht met producten die je normaal niet aantreft in een foodspecialiteitenwinkel, zoals toiletpapier of schoonmaakmiddelen. De stad Heusden heeft al jaren geen supermarkt meer en dat assortiment is een service aan de klanten, die hiervoor anders een flink eind moeten rijden: de basis in non-food en alles in vers. Zo houden ze de stad levendig. Bovendien doen een paar honderdduizend toeristen jaarlijks de stad aan, waaronder veel watersporters die het prettig vinden hier ook boodschappen te kunnen doen.

De winkel telt zo’n 6.500 producten. En bij 6.000 producten hebben Theo en Petri het verhaal waarom ze dit verkopen en waarom geen andere producten. Leveranciers worden geselecteerd op hun betrokkenheid bij het product, en dat maakt dat er wel vijftig verschillende zijn. Theo en Petri draaien de winkel met z’n tweeën, zes dagen per week. En dat gecombineerd met de zorg voor vier jonge kinderen. En toch ziet de winkel er zeer strak uit. “Maar”, zegt Theo, “als je het bijhoudt is het niet zo veel werk.”

Bron: Facebook, Stichting Foodspecialiteitenwinkels


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.