Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeien hot topic in Spaanse politiek

Het Doñana Nationaal Park in Zuid-Europa heeft te kampen met de grootste waterstress ooit, wat schadelijk is voor de biodiversiteit. De Spaanse regering heeft de groei van bessenteelt en stedelijke ontwikkeling aan de rand van het park toegestaan zonder voldoende controle. Op de website van het ministerie van Landbouw is te lezen dat het ontbreken van een langetermijnstrategie voor waterbeheer in Spanje een symptoom is van de terugkerende periodes van droogte en hoge temperaturen in het land.

Het Duitse platform Campact heeft burgers opgeroepen om supermarkten te vragen geen aardbeien uit Spanje te verkopen en een groep Duitse parlementsleden brengt een bezoek aan Spanje om de "illegale wateronttrekking" te onderzoeken. Aardbeientelers zijn beledigd door de boycotpoging en beweren dat er geen gewassen in het park worden verbouwd. De delegatie van Duitse parlementsleden die toezicht zou houden op de situatie van de geïrrigeerde aardbeienteeltbedrijven zal uiteindelijk Andalusië niet bezoeken vanwege het groeiende onbehagen over hun initiatief.

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Publicatiedatum: