"Overzeese vraag doet prijs Chinese rode uien stijgen"

Onlangs zijn uien in Henan, Anhui en Jiangsu op grote schaal geoogst. Het areaal roodpaarse uien was kleiner dan in voorgaande jaren en de teelt is enigszins afgenomen. De prijs blijft hoog en relatief stabiel.

Door de hoge prijs van vorig jaar is het plantareaal voor gele uien aanzienlijk toegenomen en is ook de totale teelt sterk gestegen. Er is altijd sprake geweest van een overaanbod en de prijs van gele uien staat op een laag niveau. Dela van Jinxiang Fresh Food licht de situatie op de recente uienmarkt toe.

"Over het algemeen komen de beste gele uien uit Gansu. Deze kunnen in augustus worden geoogst. De beste rode uien zijn Erhong-uien die binnenkort worden geoogst. Op dit moment is de prijs van Chinese gele uien de laagste ter wereld. De formaten zijn echter te groot. Zuidoost-Azië en Europa kiezen meestal uien van 5-7 cm en van 6-8 cm, en de resterende uien van 9 cm en meer kunnen alleen op de binnenlandse markt worden verkocht," aldus Dela.

"Vanuit het perspectief van internationale teeltgebieden is de wereldwijde teelt van gele uien gedaald, en er is dit jaar nog steeds veel internationale vraag naar uien. Vergeleken met de Indiase rode uien heeft China echter geen prijsvoordeel. De prijs van kleine rode uien in India is veel lager dan die in China, maar India heeft geen grote rode uien. Op dit moment zijn de Chinese rode uien in het voordeel."

"Wat de prijzen betreft, zijn de prijzen van uien die op grote schaal worden geoogst in Shandong en Hebei onlangs gedaald. Tegelijkertijd zijn door de hoge knoflookprijzen dit jaar enkele knoflookopslagbedrijven in de uiensector gestapt, wat de uienprijzen wat heeft opgedreven. Op dit moment ligt de prijs van gele uien die FOB geleverd worden in de haven van Qingdao meestal rond de 310 US dollar. Maleisië, Singapore, Thailand en de Filipijnen beginnen vraag te krijgen naar Chinese rode uien, evenals de markt in het Midden-Oosten. Sommige Zuid-Amerikaanse markten hebben een rigide vraag; dit geldt onder andere voor Nicaragua en Colombia, die ook om uien beginnen te vragen. De prijzen van rode uien zouden na verloop van tijd moeten stijgen."

Jinxiang Fresh Food Co., Ltd. heeft zijn eigen zaadbank in Shandong, het belangrijkste uienteeltgebied. "Dankzij de ervaring van ons professionele team in het selecteren van uien van hoge kwaliteit, zijn we ervan overtuigd dat de uien 50 dagen over zee kunnen worden verscheept en nog steeds van goede kwaliteit zijn."

Voor meer informatie:
Jinxiang Fresh Food Co., Ltd.
dela815@hotmail.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.