Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volgende generatie fruittelers pleit voor serieuze positie fruitsector in nieuw coalitieakkoord

Afgelopen zaterdag 27 mei was er een inspraak op het Provinciehuis in Gelderland waarin de (beoogde) coalitie oproept om aan te geven wat er opgenomen moet worden in het nieuwe coalitieakkoord voor de komende 4 jaar. Op initiatief van de Fruit Tech Campus en de Next Young Fruit Pro’s riepen twee jonge fruittelers de Provincie op de fruitsector in Rivierenland een serieuze positie te geven: Fruit, pijler van Gelderland, zo meldt Fruit Tech Campus.

De inspraak in het Provinciehuis te Arnhem
Luc van Dijk (25 jaar) en Gerrit van Kessel (20 jaar) gaven de Gelderse politiek een inkijkje in hun toekomst als jonge fruitteler in Gelderland. Gerrit vertelt: "De sector en samenleving dient dichter bij elkaar gebracht te worden, wat in de toekomst alleen nog maar belangrijker gaat worden. In onze ogen kan de provincie daar een bepalende rol in vervullen." Luc vult hierop aan: "Kortom, u als provincie mag trots zijn op een unieke sector als de fruitteelt in het Rivierengebied. Echter, de sector blijft voor uitdagingen staan waarbij we zelf continu innoveren en tot oplossingen komen, maar zonder uw hulp gaat dat niet. Wij hier, als jonge ondernemers hopen voldoende perspectief en geruststelling mee naar huis te nemen voor onze 'jonge' collega-ondernemers, om gezamenlijk als sector en Provincie een toekomstbestendige sector te blijven realiseren in dit prachtige gebied in de provincie Gelderland."

Naast de stevige inspraak van Luc en Gerrit hebben de politieke partijen fruit uit de Betuwe in ontvangst mogen nemen. Na het vervolgen van de inspraak door andere inzendingen werd al snel duidelijk dat het verse fruit in de smaak viel. De allerkleinste nieuwe generatie bracht daarom snel een nieuwe goedgevulde doos.

Fruit: Pijler van Gelderland
De Fruit Tech Campus, in samenwerking met het economische fruitcluster, komt op voor de fruitteelt in Gelderland. Voor de verkiezingen op 15 maart is de campagne 'Fruit: Pijler van Gelderland' van start gegaan. Ter voorbereiding op de komende ontwikkeling en het opvolgende coalitieakkoord, is er een factsheet ontwikkeld waarin fruit als pijler voor Gelderland wordt opgenomen.

Bekijk hier de factsheet

De volledige inspraak van Luc en Gerrit is hier terug te kijken

Voor meer informatie:
Fruit Tech Campus
[email protected]   
www.fruittechcampus.nl           

Publicatiedatum: