Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Générose: nieuwe 100% biologische en 100% Franse tomaat

De Générose, een nieuw tomatenras dat ProNatura in samenwerking met telersgroep MédiTerraBio heeft ontwikkeld, is een ras dat "alle kenmerken van oude tomatenrassen samenbrengt in de vorm van royaal, 'genereus' vruchtvlees, een smeltende textuur, een goede sappigheid en een zoete smaak".

Om consumenten met een kleine ecologische voetafdruk geteelde tomaten te kunnen garanderen, worden de Générose-tomaten uitsluitend in onverwarmde kassen in het zuidoosten van Frankrijk geteeld en enkel verkocht in gespecialiseerde winkels en restaurants verspreid over Frankrijk.


De Générose-tomaten zijn op de markt verkrijgbaar van mei tot oktober, met een piek tussen juni en eind september. De eerste teelt is in 2017 gelanceerd, met testen met verschillende rassen van het type "roze, vlezige en smakelijke tomaat".

Ras met goede prijskwaliteitverhouding en grote opbrengsten
Met de lancering van het door ProNatura gelanceerde nieuwe ras gaat ProNatura's wens in vervulling om "een tomaat aan te bieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een ras tussen de klassieke tomaatrassen die minder goed smaakt en de oude tomaat die minder opbrengsten genereert en daarom duurder is".

In de huidige economische context van hoge inflatie zijn de Générose- tomaten een ras dat zich van andere tomatenrassen onderscheidt door een aantrekkelijke prijs en de uitzonderlijke smaakkwaliteiten." De prijs is dankzij de grote opbrengsten die het ras genereert voor iedereen toegankelijk.


De Générose-tomaten zijn veelzijdige tomaten met een uitstekende suiker-/zuurbalans.

Voor meer informatie:
ProNatura
754 av. Pierre Grand
MIN - BP107
FR - 84303 Cavaillon cedex, Frankrijk
pronatura.com

Publicatiedatum: