Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herbafrucht haalt daslook uit Hongarije en Roemenië

Het in kruiden gespecialiseerde bedrijf Herbafrucht GmbH uit München werkt al enkele jaren samen met producenten van daslook uit Hongarije en Roemenië. "Voor beide origines begint het seizoen meestal vroeger dan in Duitsland" vertelt de directeur van Herbafrucht GmbH Phillippe Kahn. "De daslook wordt gekenmerkt door een zeer goede kwaliteit."


Het managementteam Phillippe Kahn en Marie Omazic met een krat daslook

Stabiel aanbod en prijzen
"We ontvingen de eerste levering begin maart en lopen nu langzaam richting het einde van het seizoen. De vraag was in het begin erg groot. Klanten vroegen ons al in januari en februari om de eerste daslook. In de komende een of twee weken is het seizoen afgelopen. In deze periode neemt de vraag ook af naargelang het aanbod," zegt Kahn. "Aan het begin van het seizoen was de prijs vrij hoog, waardoor veel klanten nog terughoudend waren. In vergelijking met vorig jaar was de prijs in het begin met 1 EUR/kg gestegen, terwijl de prijs aan het einde van het seizoen echter 1 EUR/kg lager ligt. Dit laatste houdt verband met het grotere aanbod van regionale oogst", aldus Kahn. 

Volgens hem zijn de oogstvolumes de afgelopen jaren constant gebleven, ondanks de kosten en de weersomstandigheden. "Wij werken al vele jaren succesvol samen met zowel vaste klanten als ook leveranciers. We hoeven geen producten van anderen in te kopen en er is ook geen tekort."

Veel klanten uit het buitenland
"Ongeveer 80% van onze klantenkring komt uit de horeca en 20% uit de retail." Herbafrucht bezorgt zijn producten niet, maar klanten uit Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Polen en Noord-Italië komen dagelijks naar de groothandelsmarkt. "Veel klanten leggen lange afstanden af omdat ze overtuigd zijn van het assortiment en de kwaliteit op de groothandelsmarkt in München."

Hij merkt ook dat de vraag naar kruiden als Thaise basilicum, Thaise koriander en citroengras steeds belangrijker wordt. "In het verleden stonden deze producten meer aan de zijlijn, maar nu verkopen ze goed. Daarnaast zien we ook goede afzet bij sugar snaps, Keniaanse bonen en tuinkers, die we bij onze kruidenproducenten inkopen."

In de loop van het seizoen zijn er voortdurend schommelingen door feestdagen en vakanties, en het weer blijft een beslissende factor, zegt hij. "Als het weken achtereen regent, dan is het over het algemeen erg rustig op de hele groothandelsmarkt. Zodra het weer beter wordt, merk je dat de vraag overal toeneemt. Uiteindelijk kan de horeca de terrassen weer openen en klanten meer naar buiten."

Voor meer informatie:
Phillippe Kahn
Herbafrucht GmbH
Großmarkt München
+49 177 4922432
[email protected]    
https://www.instagram.com/herbafrucht/?hl=en  

Publicatiedatum: