Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Promoties stimuleren verkoop Franse tomaten bij minder weer

Sinds het begin van de maand heeft Réseau Le Saint bij diverse winkels verschillende promotieacties voor tomaten uitgevoerd. Het doel hiervan is om de tomatenconsumptie in Frankrijk, die zeer gevoelig is voor de weersomstandigheden en de afgelopen tien dagen kleiner is geworden, te stimuleren.

"Dankzij het mooie weer was de vraag in het begin van de maand goed, maar de afgelopen twee weken is deze weer gedaald. Vooral in de periode waarin de vraag kleiner is dan gebruikelijk, is het uitvoeren van een aantal promotieacties, het stimuleren van de tomatenconsumptie en het klanten overhalen impulsaankopen te doen – ondanks de mindere weersomstandigheden – toch heel zinvol", vertelt Rudy Pallaut, hoofd Retail bij Garonne Fruits - Réseau Le Saint.

2023 is niet het eerste jaar dat Réseau Le Saint dit soort marketingacties uitvoert. Gek is dat niet, want het uitvoeren van dit soort marketingacties is namelijk ook een goede manier om Franse AGF-producten in het algemeen te promoten. "We hebben al eerder 'cross-over-acties' opgezet met tomaten en mozzarella en zelfs met tomaten en droge ham midden in de zomer.

De tomaten die we promoten zijn allemaal in Frankrijk geteeld en ons aanbod bestaat uit meerdere rassen. Denk dan aan cherrytomaten en coeur de pigeon-tomaten in punnets, zwarte tomaten, gele tomaten, cœur de bœuf-tomaten, Torino-tomaten en cocktailtrostomaten.

Aangezien de kwaliteit van de tomaten tot nu toe goed is, kunnen we concluderen dat het seizoen goed is begonnen. De prijzen blijven redelijk en constant op niveau, maar zullen waarschijnlijk dalen op het moment dat er in de zomer grotere partijen op de markt worden gebracht waarschijnlijk wel weer gaan dalen. Gedurende het hele seizoen is het verder zoals altijd onze voornaamste wens om de klanten tevreden te stellen. Dit hopen we te bereiken door zo reactief mogelijk te zijn."

Voor meer informatie:
Rudy Pallaut
Garonne-Fruits
[email protected]

Publicatiedatum: