Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri financiert Chinees onderzoek om bruingemarmerde schildwants te weren

Zespri International financiert onderzoek om inzicht te krijgen in de levenscyclus van de bruingemarmerde schildwants (Halyomorpha halys) op biologische en conventionele kiwi's in China, een deel van zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied. Chinese wetenschappers boeken nu vooruitgang die de verspreiding van deze schildwants in Nieuw-Zeeland kan helpen voorkomen.

Dr. Jin-ping Zhang, Senior Project Scientists in het CABI-centrum in China, is ook bezig geweest met het testen van de doeltreffendheid van een natuurlijke vijand voor de bruingemarmerde schildwants: de parasitoïde Aziatische Samuraiwesp (Trissolcus japonicus).

De bruingemarmerde schildwants is voor de kiwisector na fruitvliegen de meest ongewenste bedreiging voor de bioveiligheid; het risico dat hij Nieuw-Zeeland binnenkomt, wordt als extreem beschouwd. Uit het onderzoek van Dr. Zhang is tot dusver gebleken dat de eiperioden van de bruingemarmerde schildwants optimaal zijn voor het uitzetten van parasitoïden van mei tot midden juni en van begin juli tot midden augustus. Dr. Zhang voegt eraan toe dat driemaal continu uitzetten van de natuurlijke vijand in mei effectief was, bijvoorbeeld om de eerste generatie eieren onder controle te houden, waardoor de vruchtschade tot eind juli op een laag niveau bleef.

Bron: blog.invasive-species.org

Publicatiedatum: