Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder zorgen over beschikbaarheid AGF in Britse retail

Een groot aantal factoren blijft de bevoorradingsketens in en naar het VK verstoren, waaronder de oorlog in Oekraïne, arbeidstekorten, hogere productie- en teeltkosten, extreme weersomstandigheden en de crisis in de kosten van levensonderhoud.

In het laatste consumentenonderzoek voor de IGD (17-18 mei 2023) heeft twee derde van de volwassenen (64%) onlangs in de winkel of online tekorten aan bepaalde levensmiddelen en boodschappen ervaren. Dit is sterk gedaald, met 10%, sinds vorige maand. Dit is het laagste niveau sinds september 2022. Dit is echter nog steeds aanzienlijk hoger dan toen dit voor het eerst werd gemeten in juli 2021 (50%).

Zorgen over beschikbaarheid AGF nemen af
De bezorgdheid over de beschikbaarheid van AGF-producten is afgenomen (32% tegenover 40% vorige maand). Dit kwam nadat sommige supermarkten beperkingen op sommige groenten en fruit hadden ingesteld. Dit was het gevolg van de extreme weersomstandigheden in Spanje en Noord-Afrika die de oogsten hebben aangetast.

In Noord-Ierland (42%), het noordoosten (40%), Schotland en het zuidoosten (elk 35%) bestaat de grootste bezorgdheid over de beschikbaarheid van AGF. De bezorgdheid is het laagst in de West Midlands (20%).

Bron: igd.com

Publicatiedatum: