Minder zorgen over beschikbaarheid AGF in Britse retail

Een groot aantal factoren blijft de bevoorradingsketens in en naar het VK verstoren, waaronder de oorlog in Oekraïne, arbeidstekorten, hogere productie- en teeltkosten, extreme weersomstandigheden en de crisis in de kosten van levensonderhoud.

In het laatste consumentenonderzoek voor de IGD (17-18 mei 2023) heeft twee derde van de volwassenen (64%) onlangs in de winkel of online tekorten aan bepaalde levensmiddelen en boodschappen ervaren. Dit is sterk gedaald, met 10%, sinds vorige maand. Dit is het laagste niveau sinds september 2022. Dit is echter nog steeds aanzienlijk hoger dan toen dit voor het eerst werd gemeten in juli 2021 (50%).

Zorgen over beschikbaarheid AGF nemen af
De bezorgdheid over de beschikbaarheid van AGF-producten is afgenomen (32% tegenover 40% vorige maand). Dit kwam nadat sommige supermarkten beperkingen op sommige groenten en fruit hadden ingesteld. Dit was het gevolg van de extreme weersomstandigheden in Spanje en Noord-Afrika die de oogsten hebben aangetast.

In Noord-Ierland (42%), het noordoosten (40%), Schotland en het zuidoosten (elk 35%) bestaat de grootste bezorgdheid over de beschikbaarheid van AGF. De bezorgdheid is het laagst in de West Midlands (20%).

Bron: igd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.