Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het is een harde klap geweest, maar we krabbelen weer op"

Vorige week stond er nog 7 meter water in het magazijn van het Italiaanse Bagioni Technology, maar gisteren was er veel opgeruimd. "En we zijn bijna klaar om de productie opnieuw op te starten", zegt eigenaar Aurenzo Bagioni, "om aan de bestellingen van onze Italiaanse en buitenlandse klanten te voldoen." 

Zo zag het binnenterrein van de firma Bagioni er 6 dagen na de overstroming uit: er viel nog steeds wat modder te verwijderen.

"We willen alle Italiaanse en buitenlandse klanten bedanken die een berichtje hebben gestuurd om ons moed in te spreken of ons hebben gevraagd of we hulp wilden", vervolgt Aurenzo samen met zijn zoon Marco. "Ik bedank iedereen uit de grond van mijn hart. Hier in Romagna zijn we een koppig volk: geen enkele overstroming zal ons kunnen tegenhouden."

Gedurende twee dagen, 17 en 18 mei 2023, kon het gebied van de stad Forlì waar het bedrijf is gevestigd alleen worden bereikt door boten van de civiele veiligheidsdiensten.

Welgekomen hulp van de brandweer van Bolzano 

"Maar natuurlijk is hier ook een dankwoordje op zijn plaats aan onze medewerkers, de tientallen vrijwilligers die ons het hele weekend een handje hebben geholpen, het bedrijf Giuseppe Dipierro uit Cuneo dat een lading schoppen heeft gestuurd, de brandweer van Bolzano en de Freiwillige Feuerwehr St. Georgen uit Bassa Val Pusteria (Bolzano) die hun middelen hebben ingezet om twee dagen lang duizenden kubieke meters water en modder te verwijderen."

De Freiwillige Feuerwehr St. Georgen van Bassa Val Pusteria (Bolzano)

Bagioni ontwerpt en fabriceert technologieën om het oogsten van asperges en andere groenten te vergemakkelijken. De apparatuur wordt over de hele wereld verkocht. "Als we geen beroep hadden kunnen doen op al deze enthousiaste vrijwilligers, dan weet ik niet of ik we het hadden gered. Vandaag ben ik moe, maar we zijn klaar om opnieuw te beginnen", besluit Bagioni. 

Voor meer informatie: 
Bagioni Alfiero Snc  
Via Bologna 100
47121 Forlì - Italië
Tel: +39 (0)543 703993
[email protected]
www.asparagus.it  

Publicatiedatum: