Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurty Ozdemir (AGF Overtoom) over AlfaPro NEXT:

"Overal ter wereld kunnen we nieuwe klanten aanmaken en producten invoeren in het systeem"

Tholen - Bij AGF-Overtoom op het Amsterdamse Food Center is het een drukte van belang. "Als het weer zonnig wordt, zitten de terrassen lekker vol en neemt de consumptie ook toe", vertelt algemeen mananger Kurty Ozdemir.

Het Amsterdamse bedrijf begon als AGF-specialist, maar is inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier van vers-, convenience en diepvriesproducten met daarnaast een compleet servicepakket aan droge kruidenierswaren. "Mozzarella, toiletpapier, je kunt het zo gek niet bedenken of het is bij ons te verkrijgen", vertelt Kurty. De AGF-producten vormen echter nog altijd de hoofdmoot van de groothandel die gebaseerd is op een drietal pijlers: de laatste jaren snelgroeiende exporttak, de stalverkoop richting de marktkooplui en etnische winkels en de levering aan de horeca in 'groot-Amsterdam'.

Voor de complete IT-omgeving klopt AGF Overtoom al tien jaar aan bij Alfa Pro uit Rijnsburg. "We werden destijds op het pakket van Alfa Pro gewezen door Wim de Graaf van de toenmalige Amsterdamse Fruithandel en dat is een goede keuze geweest. Het zijn echt vakmensen die bij Alfa werken en die ook nog eens de branche goed snappen. Ik durf gerust te zeggen, ze zijn de beste in onze branche", aldus de algemeen manager.

De laatste vier jaar verzorgt Alfa Pro de volledige IT bij AGF-Overtoom, van hardware tot software, telefonie en de website. "Het is fijn om al je wensen op automatiseringsgebied neer te kunnen leggen bij een partij die je complete ICT-omgeving ontzorgt. De introductie van het ERP-softwarepakket AlfaPro NEXT was voor ons een schot in de roos. Hierdoor kunnen we op elke plek ter wereld, of we nu in Tokio of in Afrika zitten, klanten aanmaken of producten invoeren. Je hebt alleen een laptop of smartphone met internetverbinding nodig."

"NEXT kun je zien als een voortzetting van het vorige systeem, maar dan gebruiksvriendelijker. Met één klik log je in op de webcliënt van NEXT en zie je alle logistieke, commerciële en administratieve processen overzichtelijk weergegeven. Bij ons lopen alle processen via het systeem, van in- en verkoop tot voorraadbeheer en administratie. Al onze 35 medewerkers loggen erop in", vertelt Kurty.

"Wat ik bovendien erg waardeer aan het pakket is dat er ruimte is voor maatwerk. Soms werkt de praktijk nu eenmaal anders dan het volgens de theorie zou moeten. Dan is er de mogelijkheid om het pakket aan je eigen werkwijze aan te passen. Bovendien is binnen NEXT met vrijwel iedere tool of platform een koppeling te maken."

Kurty maakt graag van de gelegenheid gebruik om een drietal Alfa-medewerkers in het zonnetje te zetten. "Jos Heijne is onze contactpersoon voor de hardware, Rémon Beij is dat voor ICT-vraagstukken en Amerik Noort heeft de ERP-implementatie hier op kantoor bij ons begeleid. Niets dan lof hiervoor. Amerik heeft ons begeleid alsof hij een collega van AGF Overtoom is."

Zijn er dan geen wensen meer. "Natuurlijk wel", lacht Kurty. "Zo zouden we de lay-out van de prijslijst en de openstaande posten nog wel wat anders willen zien, maar dat zijn kleine dingen en dat heeft geen impact op de business. Het systeem draait voor ons gewoon perfect."

Voor meer informatie:
AGF Overtoom
Centrale Groothandelsmarkt 131
1051 LJ Amsterdam
+31 (0)20 486 5348
[email protected]
www.agfovertoom.nl


Alfa Pro
Tel: +31 (0)71 402 11 91
[email protected]
www.alfapro.com