Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder product verwacht in China

"Nieuwe knoflookoogst eind mei op de markt"

De knoflookprijs was eind april korte tijd stabiel en begon begin mei aan een nieuwe golf van stijgingen. "In de eerste week van mei steeg de knoflookprijs tot meer dan € 1,05 per /kg, een stijging van ongeveer 15% binnen een week. In mei is de verse knoflook gestabiliseerd en werd het teeltseizoen ingekort, zodat de prijs van opslagknoflook weer is gestegen. Momenteel wordt geoordeeld dat de prijs van verse knoflook hoger zal liggen dan die van opgeslagen knoflook."

Jining Fenduni Foodstuff houdt zich hoofdzakelijk bezig met de teelt, bewerking en export van knoflook en uien. Annie, de sales manager van het bedrijf, gaf de laatste informatie over knoflook.

"Er wordt nu verse knoflook geoogst en de eerste partij zal eind mei op de markt komen. Vanuit het huidige standpunt is de kans op een vermindering van de teelt vrij groot, maar het totale aanbod zou voldoende moeten zijn en de kwaliteit is ideaal, met een meer intense smaak."

Wat de redenen voor de vermindering van de teelt betreft, verklaarde Annie dat de eerste reden het klimaat is en de tweede dat de knoflookprijs de afgelopen twee jaar laag is geweest. Sommige telers zijn op andere producten overgestapt wegens de verminderde inkomsten, waardoor ook het knoflookareaal is verkleind.

"De knoflookprijs is sinds maart van dit jaar blijven stijgen. Verwacht wordt dat de hoge prijs gedurende een bepaalde periode een trend zal worden en vaak zal schommelen. Veel klanten vinden het moeilijk om de hoge knoflookprijs te accepteren, zodat de verkoop traag maar gestaag verloopt. Veel handelaren hebben hun aankopen verminderd wegens de hoge prijzen, maar voor sommige grote kopers heeft dit weinig gevolgen, omdat er momenteel minder concurrenten op de markt zijn. Er is vraag naar knoflook en de hoge prijs is in sommige opzichten gunstig voor enkele grote inkopers. "

"Momenteel vertragen de aankopen van klanten in het algemeen. Ze hopen verse knoflook te kopen en accepteren tegelijkertijd geleidelijk de hoge prijs."

Voor meer informatie:
Annie
Jining Fenduni Foodstuff, Ltd.
+86 1867 8710 377
Publicatiedatum: