Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Orri-seizoen loopt ten einde

Het seizoen van de Israëlische premium mandarijn Orri werd dit jaar omschreven als gemiddeld, maar in ieder geval beter dan vorig seizoen voor telers en exporteurs. Het seizoen is bijna afgelopen en sommige telers zullen naar verwachting in de komende twee weken de laatste volumes verzenden. "Over het algemeen was het seizoen gemiddeld en veel beter dan het vorige," zegt Yonatan Meron, exportmanager bij Granot Fresh in Israël.

Vorig seizoen werd gekenmerkt door vele uitdagingen, zoals regen aan het begin van het seizoen, hogere vracht- en verpakkingskosten, een sterke lokale munt, vertragingen bij het vervoer en de gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne. Dit seizoen hebben de Israëlische telers op vele fronten verlichting gekregen, wat hielp bij het herstel van vorig jaar. "Het seizoen begon goed met hoge prijzen. De kwaliteit gedurende het hele seizoen was gemiddeld. De grootteverdeling dit seizoen was goed en voldeed aan de eisen van de Orri-markt", aldus Meron.

Eén van de positieve factoren die de telers een beetje hielpen herstellen, is de lokale munt, de Israëlische shekel, die sinds januari van dit jaar zwakker is. Dat hielp ook om het rendement op peil te houden nadat de hoge Orri-prijzen op belangrijke markten in januari begonnen te dalen, zegt Meron. "De valutaverhouding heeft een positieve invloed op de uiteindelijke resultaten. De prijzen daalden na januari zoals gewoonlijk en verbeterden pas licht tegen eind maart, hoewel we verwachtten dat ze eerder zouden stijgen door het gebrek aan fruit uit Marokko en Spanje."

Terwijl Granot klaar is met verpakken en verzenden, zegt Meron dat sommige van de andere Israëlische telers de komende twee weken doorgaan met verpakken. "Het volume uit Israël ligt nu 10% hoger dan het vorige seizoen. Sommige telers zullen de komende twee weken blijven laden, dus het is een vrij lang seizoen geworden", aldus Meron.

Voor meer informatie:
Yonatan Meron
Granot Fresh
Tel: +972 52 6808805
[email protected]
www.granotfresh.com

Publicatiedatum: