Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Markt is op zoek naar kleinere maten kersen"

Het Turkse kersenseizoen staat op het punt van beginnen. Kubra Guven, marketingmanager van Ana Fruit, zegt dat er een grotere oogst wordt verwacht dan vorig jaar. "Dit jaar waren de weersomstandigheden in Turkije heel goed en we verwachten een goede opbrengst. In vergelijking met vorig jaar zien onze volumes er veel beter uit, wat zal resulteren in een betere slagkracht op de markt. Turkije zal een voorsprong nemen op de concurrentie. We verwachten rond 25 mei te beginnen en de huidige vraag van zowel bestaande als potentiële nieuwe markten ziet er veelbelovend uit." 

Dankzij nieuwe rassen verbetert de positie van Turkije op de wereldwijde kersenmarkt nog verder, legt Guven uit. "We planten nieuwe rassen in onze eigen boomgaarden en kopen ook in bij telers in heel Turkije. We verkopen het fruit vervolgens rechtstreeks aan de eindklant, wat ons concurrentievermogen ten goede komt. Bovendien stellen tientallen jaren ervaring en een uitgebreid netwerk ons in staat om de beste kwaliteit te leveren tegen concurrerende prijzen." 

Dit jaar is er veel vraag naar kleinere maten, al is het volgens Guven een trend die al enige jaren aan de gang is. "Als we naar de vraag en de prijzen kijken, lijkt het erop dat de markt meer op zoek is naar kleine dan naar grote kersen. De vraag naar kleine kersen was er altijd al, maar de laatste jaren zien we een stijgende trend. We verwachten een mooi seizoen aangezien de opbrengst goed is en onze prijzen concurrerend zullen zijn. De positie van Turkije op de wereldmarkt zal krachtig zijn en we zullen dit jaar onze export weer wat kunnen aanzwengelen." 

Voor meer informatie:
Kubra Nur Guven
Ana Fruit Gıda San. Ve Tic. Ltd. Sti
Tel: +90 246 606 0660 (Turkije)
Mob: +90 534 838 4232
[email protected]   
www.anafruit.com.tr  

Publicatiedatum: