Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Almir Dedovic: "Naast avocado-import fungeren we als crossdockcentrum voor de overzeese import van Grand Frais"

Fine Fruit Company verhuist volgend jaar naar nieuwbouw op ABC Westland

Tholen - Sinds twee jaar is Fine Fruit Company in Poeldijk gevestigd. Het bedrijf is de Nederlandse dependance van de Franse premium supermarkt Grand Frais. "Zo combineren we de ideale mix van de persoonlijke betrokkenheid van een kleine organisatie en de professionaliteit van een groot bedrijf", vertelt Almir Dedovic, die al heel wat jaren de overzeese import verzorgt voor de supermarktketen die eruit ziet als een overdekte versmarkt, gericht op de primeurs en premium kwaliteit. 

Fine Fruit Company heeft sinds twee jaar haar intrek genomen op ABC Westland in Poeldijk in de voormalige locatie van G. van der Linden. Het pand van 2.000 m2 onderging een update en er werden vijf rijpcellen en drie koelcellen geïnstalleerd. Volgend jaar hoopt Fine Fruit Company een eigen nieuwbouwpand te betrekken op het ABC-terrein. "Onze functie in Nederland is tweeledig. Zo importeren we vanaf hier de avocado's in nauw overleg met het inkoopteam in Lyon en Parijs, maar we fungeren ook als crossdockcentrum voor al het overzeese fruit van Grand Frais dat hier in de haven van Rotterdam arriveert", vertelt Almir. "Wij verzorgen hier bovendien extra diensten zoals het rijpen en verpakken."

"Bij de inkoop richten we ons momenteel nog volledig op de avocado's, maar ik zie wel mogelijkheden om op termijn dit pakket uit te breiden met andere exoten", vertelt Almir. Volgens hem was de avocadomarkt de afgelopen niet eenvoudig. "Als gevolg van een vroegtijdig einde van het seizoen in Spanje, Israël en Marokko is Peru vroeg gestart, maar met de weersomstandigheden in Peru waren als gevolg van de zware regenval niet eenvoudig. Hierdoor werkten we een tijdje met vier, vijf herkomsten tegelijk. Ik ben blij dat we nu in de meimaand zitten en de prijzen beginnen nu ook eindelijk wat te dalen."

Voor meer informatie:
Almir Dedovic,
Fine Fruits Company
ABC Westland 340
2685 DD Poeldijk
almir.dedovic@finefruitscompany.nl
www.grandfrais.com