Winnaar van de Duitse Fruitprijs 2023 is EDEKA Meyer in Rosengarten-Nenndorf

Zes EDEKA-handelaren runnen de beste AGF-afdelingen van Duitsland

Voor de 28e keer zocht het vakblad 'Rundschau für den Lebensmittelhandel' voor de retail samen met het tijdschrift 'Fruchthandel Magazin' naar de beste AGF-afdelingen in de Duitse retail. Deze werden dit jaar gevonden in zes EDEKA-winkels. Niet minder dan drie winkels overtuigden de vakjury op nationaal niveau met hun unieke assortimenten, bijzondere marketingconcepten, verkoopstrategieën met toegevoegde waarde en creatieve ruimteconcepten:

  • EDEKA Meyer in Rosengarten-Nenndorf won in de categorie "grote supermarkt";
  • EDEKA Frischecenter Wagner in Coburg in de categorie "supermarkt" en
  • Stiegler Einkaufscenter in Speyer in de categorie "hypermarkt".
  • Op deelstaatniveau wonnen de inkoopsupermarkt in Harpstedt (Nedersaksen), EDEKA Zielke in Viersen (Noordrijn-Westfalen) en EDEKA Stadler + Honner in Unterföhring (Beieren).

"Winnaars gefeliciteerd! Prijzen als deze tonen aan: Als het om groenten en fruit gaat, slagen onze zelfstandige handelaren er samen met de deskundigen van EDEKA Fruchtkontor en de regionale groothandelaren steeds weer in om hun klanten kwaliteit en verscheidenheid te bieden. En dat alles tegen een overtuigende prijs-kwaliteitverhouding", aldus Markus Mosa, voorzitter van de raad van bestuur van EDEKA Zentrale Stiftung & Co. KG.


Foto: EDEKA / Thomas Schindel

Versheid als visitekaartje
De AGF-afdelingen van de zes bekroonde winkels staan voor variëteit, versheid en regionaliteit tegen eerlijke en concurrerende prijzen en zijn altijd afgestemd op de behoeften van de lokale klanten. Deze flexibiliteit is ook te danken aan het EDEKA Fruchtkontor, dat vanuit zijn acht vestigingen en vier rijpingsbedrijven in Duitsland, Spanje, Italië en Nederland de groothandelaren van de vereniging naar behoefte voorziet van kwaliteitsproducten. Korte leveringsketens zijn een hoge prioriteit: ongeveer de helft van alle leveranciers van EDEKA Fruchtkontor is in Duitsland gevestigd. Talrijke andere producten worden zonder tussenpersonen rechtstreeks gehaald bij meer dan 1.000 partners in meer dan 80 landen.

EDEKA Meyer in der Nordheide overtuigde de eersteklas vakjury van de Fruit Award 2023 met zijn boerderijwinkelkarakter, noten- en saladebar en een uitgebreide mix van exotisch fruit tot een groot regionaal aanbod.


Foto: EDEKA Meyer

De beste groente- en fruitafdeling van Duitsland bevindt zich bij EDEKA Meyer in Rosengarten-Nenndorf. Op donderdag 4 mei kreeg de winkel in de stijlvolle ambiance van Hotel Oderberger in Berlijn als nationale winnaar de Fruitprijs in de categorie "Supermarkt Groot". De AGF-afdeling vormt traditioneel het hart van een EDEKA-winkel. Bij EDEKA Meyer valt vooral het boerderijwinkelkarakter met houten lambrisering en een serviceafdeling op. Deze werd ongeveer twee jaar geleden uitgebreid en omvat nu ongeveer een derde van het O&G-assortiment. Naast een zo goed mogelijk persoonlijk advies zorgt de servicebalie ervoor dat de winkel dicht bij zijn klanten staat en er is altijd tijd voor een praatje. In totaal vijf medewerkers organiseren de afdeling met ongeveer 500 artikelen op een verkoopoppervlak van 275 vierkante meter.

Voor meer informatie:
verbund.edeka 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.