Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bayer Pilze & Waldfrüchte Uwe Niklas

"Retailers zijn ontvankelijker voor nieuwe paddestoelensoorten"

Het bedrijf Bayer. Pilze & Waldfrüchte Uwe Niklas bevindt zich midden in het morieljesseizoen, aldus Lisa Niklas. "De kwaliteit is zeer goed en er zijn goede hoeveelheden beschikbaar. We bieden de morieljes van verschillende maten aan: zo zijn er selecte kleine morieljes, middelgroot of extra groot. Daarnaast zijn er momenteel voorjaarspronkridderzwam, weidekringzwam en zijn ook de eerste cantharellen uit de Balkan al verkrijgbaar."

Veel vraag, langer seizoen
"De vraag naar morieljes is goed. Er is veel vraag naar morieljes, vooral in chique restaurants en onder fijnproevers, dus de doelgroep is heel specifiek. We bedienen horecaleveranciers, C&C-markten en groothandelsmarkten. Het is belangrijk dat de morieljes de consument snel bereiken, want de houdbaarheid is beperkt. Het moet ook altijd gekoeld worden bewaard. Het product gedijt echt op versheid," aldus de handelaar.

Volgens haar zijn de hoeveelheden ongeveer gelijk aan die van vorig jaar, nu het seizoen van 2022 bijna ten einde is. "Dat betekent dat het seizoen dit jaar langer duurt. De kwaliteit is dit jaar constant zeer goed en is ook voortdurend in goede hoeveelheden beschikbaar. We bieden de morieljes aan in kratten van 1,0 kg. Omdat morieljes een vrij duur artikel zijn, is er ook veel vraag naar het product in het bakje van 400 gram."

Minder verse producten voor cantharellen
"Sinds de coronacrisis en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verwerken we meer ingevroren en gedroogde paddenstoelen. Dat heeft enerzijds te maken met de houdbaarheid van de producten en anderzijds met het feit dat er minder verse producten beschikbaar zijn voor cantharellen, omdat de aanvoerlanden Rusland en Wit-Rusland niet meer beschikbaar zijn. De vraag naar andere paddenstoelensoorten, zoals koningsoesterzwammen, shiitake paddenstoelen of enoki, blijft bestaan. Vooral in de retail is de ontvankelijkheid voor nieuwe producten de laatste jaren echter in positieve zin veranderd."

Voor meer informatie:
Lisa Niklas
Bayer. Pilze & Waldfrüchte Uwe Niklas GmbH
Einsiedlerweg 60
93426 Roding
Tel.: +49 9469 94040
[email protected]  
www.pilze-niklas.com  

Publicatiedatum: